הנה דוגמא קלאסית איך לוקחים מתכון חצילים פשוט ומשדרגים אותו למספר מנות מרשימות , חגיגיות ופשוטות להכנה.

אופציה ראשונה: סלט חצילים הפוך חם או קר

אופציה שניה: מוגש חם על מצע אורז לבן ,שילוב מנצח.

אופציה שלישית: טפאס חצילים

 

מצרכים:

2-3 חצילים

2 בצלים

2-3 גזרים

4-5 שיני שום

2-3 כפות שמן צמחי

חופן פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

2-3 עגבניות

חצי בצל

2-3 שיני שום

2 כפות שמן זית

קופסא קטנה של רסק עגבניות

כף סוכר

רבע כפית של צ'ילי חריף

חצי כפית פלפל שחור גרוס

עלה דפנה

מלח לפי טעם.

לאופציה שנייה כוס אורז לבן

לאופציה שלישית לחם שיפון

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים חצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.

ממליחים ומניחים לרבע שעה. לאחר מכן שוטפים היטב.

2. מחממים תנור ל210 מעלות.

3. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מניחים את החצילים , מתיזים שמן זית ואופים 20 דקות עד להזהבה.

4. בצל חותכים לקוביות קטנות , גזר מגרדים גס.

5. מטגנים בצל, מחצית מהבצל מניחים בצד להכנת הרוטב, לבצל הנותר במחבת מוסיפים גזר ומטגנים עד להזהבה.

 

6. מכינים רוטב:

עגבניות חותכים לקוביות, שום ופטרוזיליה קוצצים דק.

7. מטגנים על אש קטנה עם מעט שמן צמחי.

8. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מטגנים הכל ביחד.

9. למחבת מוסיפים כוס מים רותחים ועל אש קטנה מבשלים על אש קטנה 10 דקות.

10. במחבת נוספת עמוקה, עם שוליים גבוהות בקוטר 26 ס"מ, מורחים מעט שמן צמחי.

11. מניחים את טבעות החצילים במחבת בצורת פרח ,מעל החצילים בצורה אחידה מניחים את הבצל המטוגן עם הגזר, ושופכים את הרוטב שהכנו מעל מוסיפים שום ופטרוזילה.

12. מכינים שכבה נוספת של חצילים עם הבצל והגזר והרוטב, שום ופטרוזיליה.

13. מבשלים על אש קטנה 10-15 דקות.

אם החלטתם להכין תבשיל חצילים על מצע אורז לבן, מעל רוטב עגבניות מניחים אורז לבן מבושל בתוספת שמן ומלח לפי הטעם, דוחסים מעט את האורז ומבשלים ביחד עם הירקות.

מורידים מהאש.

מעל המחבת מניחים צלחת שטוחה גדולה ובזהירות הופכים את המחבת לצלחת .

זהו, הכל מוכן

זהו, התבשיל מוכן.

להגשת חצילים כטאפס, פורסים לחם לחתיכות גסות , מייבשים מעט במחבת פסים או בתנור, פורסים לחתיכות את התבשיל ומניחים בזהירות על הלחם.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *