ההצלחה של המנה הנפלאה הזה תלויה באיכות הדגים שאתם משתמשים בהם. יהנו ממנה גם אוהבי הדגים, וגם אלה שלא אוהבים דגים. בשום מקרה לא לוותר על רוטב שמנת חמוצה! רוטב פשוט זה הופך את הקבב מדג לבן למנת שף משובחת.

 

מרכיבים:

לדג:

1 קילוגרם של פילה דג לבן

חצי בצל

3 בצלים ירוקים

2-3 כפות שמן זית

הפקת אפיה, כפית 1

חצי כפית פלפל שחור

כפית אחת של טימין

2 כפיות זרעי כוסברה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

פלפל אחד ירוק חריף

2 שיני שום

2 כפיות גרידת לימון

מלח לפי הטעם (לא פחות מכפית אחת)

 

לרוטב:

2 קופסאות שמנת חמוצה (400 מ"ל)15%.

1-2 עגבניות.

2 בצלים ירוקים.

מיץ מחצי לימון.

מלח ים לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

1. פילה של דג לבן מנקים מהעור וחותכים לחתיכות קטנות.

2. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים ל10 -15 דקות.

3. מגרדים גרידת לימון.

4. את הפלפל הירוק החריף מרוקנים מגרעינים וחותכים לריבועים קטנים.

5. בצל ירוק קוצצים דק.

6.את הדגים, הבצל והפטרוזיליה טוחנים במעבד מזון.

7. קוצצים את השום.

8. לטחון במכתש זרעי כוסברה.

9. בקערה עם הדג הטחון מוסיפים גרידת לימון, בצל ירוק, פלפלים חריפים ושום.

להוסיף שמן זית, תבלינים מיובשים, מלח. לערבב היטב.

10. משמנים את הידיים בשמן ומכינים קבבים.

11. מטגנים במחבת או אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות.

 

מכינים רוטב:

1. צורבים עגבניות במים רותחים ומקלפים .

חותכים את העגבניות ל -4 חלקים, מסירים את החלק הפנימי של העיסה וזרעים. משאירים רק את "הפילה", חותכים אותו לקוביות קטנות.

2. בצל ירוק (רק את החלק הירוק) קוצצים דק.

את השמנת החמוצה מערבבים עם מלח ולימון.

 

הגשה:

מניחים על צלחת 2 כפות שמנת חמוצה, מעל מפזרים את קוביות העגבניות ואת הבצל הירוק.

מעל הרוטב מניחים את הקבבים, מזליפים מעל מעט שמן זית ומגישים!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *