מנה חגיגית זו תשמח את האורחים שלכם, שילוב קלאסי של בשר עם שזיפים, ניחוח וטעם עשיר שחיזקתי בעזרת מיץ שזיפים. מתכון קל ופשוט.

 

מרכיבים:

אחד וחצי – שני קילו של בשר בקר (חלק הכתף).

2 בצלים.

4- 5 שיני שום.

שליש כוס שמן צמחי.

ליטר 1 של מיץ שזיפים.

300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים.

חצי כפית פלפל אנגלי.

כף סוכר.

חצי כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את השזיפים המיובשים, מכניסים למים בטמפרטורת החדר, מניחים להשרות למשך 20 דקות.

2. מנקים את הבשר, חותכים למנות.

3. בסיר רחב עם דפנות גבוהות שמחומם היטב, מוסיפים שמן צמחי, ובמהירות על אש גבוהה מטגנים את נתחי הבשר עד לקבלת גוון זהוב.

4. את הבצל והשום קוצצים לקוביות קטנות.

5. את הבשר מוציאים מהסיר, מהמיץ שיצא מטיגון הבשר מוסיפים 2 עד 3 כפות שמן צמחי. מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע שקוף.(את השום מוסיפים יותר מאוחר).

6. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים את מיץ השזיפים, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך שעה .

7. מכניסים פנימה שזיפים, סוכר, מלח, פלפל. מוסיפים חצי ליטר מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.

ניתן להשתמש בתנור לצלייה.

8. כאשר רוב הנוזלים מתאדים והבשר נהיה רך לחלוטין, מכבים את האש ונותנים לצלי שלנו לנוח.

ובכן, זה הכול!

הצלי עם שזיפים מוכן!

משתלב מצויין עם פירה או אורז לבן.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *