כמה כיף, כאשר מאכל בריא הוא גם חגיגי וטעים מאוד. אני מציעה לכם מתכון שמתאים לכל אירוע, מתכון שקיבלתי מאימא

 

רכיבים:

600-700 גרם כבד עגל.

1 בצל גדול.

1 כרישה.

2 גזרים גדולים.

1-2 קישואים בגודל בינוני.

2 כפות שמן צמחי.

 

תבלינים:

עלי דפנה. אגוז מוסקט. פלפל שחור. פלפל אנגלי, מלח

 

אופן ההכנה:

1. ביסודיות לשטוף את הכבד, להוסיף עלי דפנה ופלפל . מבשלים עד לרתיחה ומשאירים 5-7 דקות ומכבים את האש. חשוב מאוד לא לבשל יתר על המידה.

2. ירקות חותכים באופן שרירותי, הדבר העיקרי הוא כי כל החלקים יהיו בערך באותו הגודל, כך הם יתבשלו באופן שווה.

 

3. אחרי הבישול במים, בזהירות לשטוף את הכבדים עם מים קרים ולנקות את הקרום.

4. חותכים לקוביות, משאירים רק את החלק הרך, מניחים בצד.

5. לטגן בצל וכרישה במחבת עמוקה עם שמן, לטגן קלות.

 

6. מכניסים את הגזר, קישואים, עלה דפנה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, (¼ כפית) מלח, חצי כוס מים רותחים ומניחים להתבשל עם מכסה סגור עד שהירקות רכים למגע.

 

7. מכבים את הגז ומוסיפים את חתיכות הכבד לירקות. מניחים לירקות ולכבד לספוג את הטעמים עד שהתבשיל יתקרר.

8. עכשיו את הכול יש לקצוץ לחתיכות, כמובן בעזרת מעבד מזון, אבל אני מעדיפה מטחנת בשר, המרקם יוצא טוב יותר.

חשוב מאוד להשיג את הטעם הנכון עבור הפטה (מומלץ לטעום אם יש מספיק מלח ופלפל).

את הכבד יש להעביר במטחנת בשר שלוש פעמים כדי לקבל מסה אחידה.

זהו, הכבד הקצוץ מוכן, מומלץ להגיש אותו עם בצל מטוגן ולחם דגנים מלא.

מאכל זה נאכל מיד, אבל אם נשאר קצת, כדאי לאחסן אותו במקפיא.

 

בתיאבון!

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *