זה אחד מאותם המתכונים המוצלחים שאני חוזרת אליו בכל פעם שמתחילה עונת השזיפים. העוגה יפה ללא דופי, עסיסית ובעלת טעם חמוץ-מתוק עשיר. מתכון מושלם!

 

חומרים:

לבצק:

1 ק"ג של שזיפים בצבע רווי (אדום או סגול) – השזיפים צריכים להיות בגודל בינוני

200 גר' חמאה

1 כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח מאליו

3 ביצים

1 כפית של תמצית וניל

 

לקרמל:

50 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

תבנית אפייה לא מתפרקת בקוטר 28 סנטימטר

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את השזיפים וחותכים אותם כדי להוציא חרצנים. חצאים הכי יפים משאירים כמו שהם, את השאר חותכים לחתיכות קטנות.

2. ממיסים סוכר במחבת (כדאי לנענע את המחבת בעדינות). לא לערבב עם כף בשום אופן!

כאשר כל הסוכר נמס, מוסיפים את חתיכות החמאה ומרתיחים מעט עד להיווצרות קרמל במרקם אחיד. מערבבים בעדינות.

הקרמל אמור להיראות כבתמונה הבאה:

3. מעבירים מיד את הקרמל לתבנית אפייה. צריך לעשות את זה במהירות האפשרית כי הקרמל מתקשה מול העיניים. שמים חצאיות של שזיפים על שכבת קרמל.

מחממים תנור עד טמפרטורה של 170 מעלות.

 

בצק

1. מקציפים חמאה עם סוכר.

2. מוסיפים ביצים זו אחר זו: מערבבים היטב את הביצה הראשונה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה, וכך הלאה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

3. מוסיפים קמח, וניל, ולשים עד לקבלת בצק חלק ופריך.

מוסיפים חתיכות שזיפים ומערבבים.

מעבירים את הבצק לתבנית עם השזיפים והקרמל. מפזרים באופן אחיד על פני כל התבנית.

מכניסים תבנית לתנור מחומם עד 170 מעלות ואופים במשך כשעה אחת.

כעבור שעה יש לבדוק את העוגה באמצעות קיסם: להכניס קיסם עמוק לבצק ולהוציאו החוצה. אם הקיסם יוצא נקי אזי העוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא עם בצק שנדבק אליו, יש להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד מספר דקות.

אם העוגה כבר מכוסה בקרום זהוב אך עדיין לחה בפנים, יש לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד למוכנות מוחלטת.

העוגה חייבת להיות אפויה היטב לכל העומק, זה המפתח להצלחה.

עכשיו צריך להפוך את העוגה.

מפרידים את העוגה מדופן התבנית ומכסים עם פלטה להגשה.

הופכים את העוגה ומשאירים למספר דקות כדי שתרד ותסתדר יפה על הפלטה. רק לאחר מכן מורידים את התבנית.

תסתכלו איזה יופי של עוגה קיבלנו:

בתיאבון!

תגובה אחת על “עוגת שזיפים הפוכה”

  1. תשמעו, אני הכי לא הבחור של מתכוונים באינטרנט… אבל מה שקורה כאן הייתי חייב לשתף בתגובה.
    אצלנו בבית- אין שישי בלי עוגה.
    אמא שלי שגעה אותי למתכון חדש ואיכשהו בראש שלי זכרתי את האתר של מרינה.
    עזבו שהדרך, ההסבר והכל הרגיש מושלם
    הטעם של העוגה – אגדההה!
    ממליץ בחום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *