אני מכינה את העוגה הזאת כבר 20 שנה וזאת תמיד הצלחה מובטחת. קלאסי ופשוט להכנה. אגוזים פריכים, קרם עדין… מממ…אז קדימה! נתחיל!

מצרכים:

200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר).

1 כוס סוכר.

3 ביצים.

0.5 כפיות סודה לשתייה + 1 כף חומץ.

1 כוס אגוזי מלך.

1 כוס צימוקים.

1 כפית קינמון.

2 – 2.5 כוסות קמח.

 

קרם:

3 קופסאות שמנת חמוצה 27%.

0.5 כוס סוכר.

 

ציפוי:

0.5 כוס סוכר.

1 כופסת שמנת חמוצה.

3 כפות אבקת קקאו.

50 גרם חמאה.

מחממים את התנור עד 180 מעלות. אופים כל שכבה למשך 20 דקות.

 

אופן ההכנה:

שכבות:

1. מפרידים את החלבונים מהחלמונים.

2. מקציפים את החלבונים עם כמות קטנה של סוכר עד לקבלת קצף רך.

מעבירים לכלי אחר ומשאירים בצד.

3. מערבבים את החמאה עם הסוכר הנותר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. ממשיכים להקציף ומוסיפים חלמונים אחד-אחד. כלומר, מוסיפים חלמון חדש אחרי שהקודם התערב לגמרי.

5. מערבבים את הסודה עם החומץ.

מערבבים מהר ומוסיפים את תערובת החלמונים.

6. מוסיפים את הקינמון ומערבבים מהר את הכל.

7. מוסיפים את החלבונים לתערובת החלמונים בהדרגה, בשני שלבים.

8. מקצצים את האגוזים לחתיכות גדולות ומוסיפים לבצק יחד עם הצימוקים.

מערבבים היטב.

9. מוסיפים קמח ובוחשים היטב.

10. מחממים את התנור עד 180 מעלות.

11. שמים נייר אפייה בתחתית של התבנית ומשמנים אותה.

12. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומפזרים את כל החלקים בצורה אחידה על פני כל השטח של התבנית. את הפעולה הזאת עושים בידיים רטובות.

13. אופים כל שכבה בנפרד במשך 20 דקות (180 מעלות) עד לקבלת צבע זהבהב.

מקררים את השכבות.

 

קרם

מצרכים:

1. מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ללא הקצפה. משאירים ל10 דקות. במשך זמן זה הסוכר נמס לחלוטין.

2. מערבבים עוד פעם ומקבלים קרם מדהים בטעמו ואוורירי.

 

ציפוי:

1. מערבבים שמנת חמוצה, סוכר ואבקת קקאו. שמים על האש ומחממים תוך ערבוב, אך לא מביאים לידי הרתיחה.

2. מכבים את התנור ומוסיפים את החמאה הרכה. מערבבים עד שהחמאה תתמוסס.

כדאי להוסיף את החמאה אחרי שכיביתם את התנור. זאת כדי שלציפוי יהיה ברק.

 

הרכבת העוגה:

שמים את השכבה הראשונה על הצלחת לעוגה. מלבישים עליה את ה"טבעת" או שולי התבנית לאפיית עוגות.

מפזרים עליה מחצית מקרם השמנת החמוצה.

שמים את השכבה השנייה ומכסים אותה בשאר הקרם.

הופכים את השכבה השלישית ומכסים את העוגה בצורה כזאת שהצד השטוח שלה (התחתית) יפנה כלפי מעלה. זה יספק לנו משטח נוח לציפוי.

שופכים את תערובת השוקולד על השכבה העליונה ומפזרים אותה בצורה שווה על כל השטח תוך הטיה של העוגה לכיוונים שונים.

ועכשיו יצירת המופת הקולינרית שלנו נכנסת למקרר לכמה שעות ויותר טוב אפילו ללילה. התערובת צריכה להיספג.

 

מקשטים את העוגה:

לקישוט נצטרך כמה אגוזים וחצי כוס סוכר כדי שהאגוזים יראו יותר יפה.

דרך אגב, לא חייבים לעשות קרמל, אפשר פשוט לסדר את האגוזים על העוגה וזה גם יהיה מספיק יפה.

 

ובכל זאת:

שמים את הסוכר במחבת עמוקה או בסיר ומשאירים על האש עד שיתמוסס.

בוחרים את האגוזים שיתאימו לנו לקישוט.

אפשר מיד להמציא כיצד נסדר אותם על גבי ציפוי השוקולד.

בעזרת סכין דק או או להב משחררים את העוגה ממסגרת המתכת.

ועכשיו טובלים את האגוזים בסוכר הנמס ומסדרים אותם יפה על כל השטח של העוגה.

זהו זה!

סיימנו!

כשתטעמו מהעוגה, תבינו שזה היה שווה!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *