ברצוני להציע לכם אלטרנטיבה כדאית לעוגת קרם חגיגית. פירות בטעם חמוץ-מתוק, עסיסיים אקזוטיים ברוטב עדין על בסיס חלב קוקוס… טעם מדהים! גם המראה מדהים! לא כל עוגה יכולה להתפאר במראה מכובד כזה.

אפשר להשתמש בשני חצאי אננס ככלי להגשת קינוח עבור 6 אנשים.

 

חומרים:

1 אננס בשל.

2 קיווי.

1-2 תפוזים.

2-3 בננות.

אפשר גם להוסיף:

1 מנגו.

1 אשכולית אדומה.

רוטב קוקוס:

1 צנצנת חלב קוקוס.

2 כפות אבקת סוכר.

1 כף קורנפלור.

גרד של קליפת לימון או תפוז אחד.

 

אופן ההכנה:

1. מכינים קרם קוקוס. מחממים חלב קוקוס בסיר קטן.

2. ממיסים סוכר וקורנפלור בקערה נפרדת, בכמות קטנה של מים (כחצי כוס).

3. מוסיפים את התערובת לחלב הקוקוס החם ומבשלים את הקרם תוך בחישה מתמדת, עד שיתחיל להסמיך. זה קורה די מהר.

4. מוסיפים גרד לימון או תפוז, מערבבים, מכסים במכסה ומניחים בצד.

5. מפרקים את האננס: חותכים אננס לאורכו לשני חצאים שווים, כולל זנב ירוק, ומורידים את החלק האמצעי (הלב) המוצק.

 

 

מוציאים עם כפית את כל בשרו של האננס, תוך כדי שמירה על צורתו (אנו נשתמש בקליפת אננס במקום קערות להגשת המאכל). מעבירים חתיכות האננס לקערה נפרדת.

  

6. מקלפים קיווי, בננות ותפוזים, חותכים אותם לחתיכות בגודל שווה ומוסיפים לאננס.

7. מוסיפים לסלט 2-3 כפות של קרם קוקוס ומערבבם בעדינות.

8. מעבירים את הפירות לחצאיות של קליפת האננס, יוצקים מלמעלה את הרוטב שנותר.

סלט הפירות שלנו מוכן, הגיע הזמן להגישו!

אם אתם מוגבלים בזמן, ניתן לקצר את התהליכים, ולהגיש את הסלט בקערה. יהיה טעים בכל מקרה!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *