אם אנחנו כל-כך אוהבים את המטבח האיטלקי, חשוב להבין שהוא לא מכיל רק פסטה ופיצה. תסמכו על האיטלקים: הם יודעם להכין מרקים לא פחות טוב ממנו!תנסו אחד מהם. מרק כפרי פשוט, שלמעשה לא כזה פשוט, אלא מיוחד.

שינוי אחד של המתכון המקורי: תנסו להחליף את הבייקון המקורי על ידי חזה ברווז מעושן. הטריק הקטן הזה יהפוך את המרק למאכל בריא יותר!

מצרכים:

לציר עוף:

1200 גרם עוף (לא משנה איזה חלק, חוץ מחזה).

1 בצל, 1 גזר, 1 שורש פטרוזיליה, עלי סלרי.

 

למרק:

1 בצל.

4-5 שיני שום.

1 כף שמן זית.

200 – 300 גרם חזה ברווז מעושן או בייקון.

1 כרישה.

2 שורשי סלרי קטנים או 1 גדול.

2 גזרים.

2 תפוחי אדמה לא גדולים.

1 כוס שעועית לבנה (אפשר לבשל אותה מראש, להישתמש בשעועית כבר מבושלת, קפואה, שעועית מקופסת שימורים ללא רוטב עגבניות).

¼ כרוב.

עלי דפנה, תימין או בזיליקום, פטרוזיליה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

להכין מראש:

1. לשים מראש את השעועית במים ולאחר מכן לבשל אותה.

2. לבשל את ציר העוף מהמצרכים המצוינים ברשימה.

 

אופן ההכנה:

1. אם אתם משתמשים בחזה ברווז, יש לקלף אותו מהעור והשומן, לחתוך לקוביות ולטגן בתוספת שמן זית עד שיקבל צבע חום זהבהב. השומן צריך לצאת. אם אתם משתמשים בבייקון אין צורך להפריד כלום, פשוט תחתכו לקוביות וטגנו.

2. חותכים את הבצל, השום, הכרישה, הגזר, השורש של הסלרי, תפוחי האדמה וחזה הברווז לקוביות בגודל זהה (לא יותר מ-1 ס"מ).

3. חותכים את הכרוב לקוביות קטנות.

4. חותכים דק את העשבים.

5. לסיר עם השמן ברווז מוסיפים בצל, שום, כרישה ובשר ברווז ומבשלים הכל ביחד עד שזה יראה שקוף.

6. מוסיפים שורש סלרי וגזר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

7. מוסיפים תפוחי אדמה ומערבבים היטב.

8. מוסיפים ציר עוף, עלי דפנה, תימין (אם יש) ומבשלים למשך 40 דקות.

מוסיפים כרוב ואחרי זה שעועית.

10. נשאר לבשל כ-10 דקות. עכשיו כדאי להוסיף מלח ופלפל.

11. מוסיפים את העשבים ומכבים את האש.

זה הכל! המרק מטוסקנה מוכן!

במתכון זה חשוב מאוד לחתוך את כל הירקות לקוביות באותו גודל, ואז מובטחת לכם תוצאה נהדרת!

 

בתאבון!

תגובה אחת על “מרק ירקות מטוסקנה”

  1. לא הכנתי עדיין .המתכון נראה טעים.כמה מים לא כל כך הבנתי תוודה. עוד דבר איך אפשר בלי חזה הברווז?? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *