ובכן, חברים, זה קלאסי! השילוב של כוסמת מתפוררת וחמה, פטריות ריחניות להפליא – זה בדיוק מה שצריך בשביל ארוחה טעימה, מזינה ובריאה לכל המשפחה.

DSC_6377_preview[1]

 

מרכיבים:

2

כוס גריסי כוסמת.

2 בצלים

300 גרם של פטריות יער, שמפיניון ,או כל סוג אחר של פטריות על פי בחירתך.

פטריות פורצ'יני מיובשות 15-20 גרם.

2-3 שיני שום.

1 כפית של עשבי תיבול ריחניים מיובשים (יש לי תערובת של עשבי פרובנס).

4\3 כפית מלח

פלפל שחור, חצי כפית (חצי בכסמת, חצי בפטריות).

 

אופן ההכנה:

1. פטריות מיובשות לשטוף ביסודיות, להניח בתוך מים רותחים.

4 3

להשרות את הפטריות למשך 20 דקות, ולאחר מכן מסננים דרך מסננת. את הפטריות לחתוך לחתיכות קטנות.

6 5

2. חותכים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות.

8 7

3. מקלפים את השום וקוצצים דק.

10 9

4. מחצית מהבצל הקצוץ עם כף שמן לשים בסיר קטן (2 עד 3 ליטר) עם תחתית עבה. מוסיפים את הפטריות היבשות ומטגנים עד שיקבלו צבע זהבהב.

12 11
14 13

5. מוסיפים כוסמת, מערבבים עם הבצל והפטריות, מחממים עוד 2-3 דקות.

16 15

6. מוסיפים לתוך הכוסמת 2 כוסות מים חמים. מוסיפים מלח, פלפל, עלה דפנה.

מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים על האש עד אידוי מוחלט של המים (10 דקות).

18 17

7. במחבת קטנה מטגנים את הבצל השני עד להזהבה, מעבירים את הבצל המטוגן לקערה נוספת.

30 31 32

8. באותה המחבת שבה טיגנו את הבצל, להוסיף שום כתוש, להוסיף מיד פטריות טריות, תבלינים, ולטגן במהירות.

23 22

9. לפטריות המוכנות מוסיפים בצל מטוגן ומערבבים בזהירות

25 24

10. את תערובת הפטריות והבצל המטוגן מכניסים לתוך הכוסמת המוכנה ומערבבים הכל בזהירות.

(הכוסמת צריכה להישאר מפוררת), מניחים על אש נמוכה מכוסה במכסה לעוד מספר דקות.

27 26

זהו! הכוסמת עם הפטריות הטעימה שלנו מוכנה!

DSC_6390_preview[1]
DSC_6391_preview[1]

 

בתאבון!

תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

DSC_6377_preview[1]

מרכיבים:

2

כוס גריסי כוסמת.

2 בצלים

300 גרם של פטריות יער, שמפיניון ,או כל סוג אחר של פטריות על פי בחירתך.

פטריות פורצ'יני מיובשות 15-20 גרם.

2-3 שיני שום.

1 כפית של עשבי תיבול ריחניים מיובשים (יש לי תערובת של עשבי פרובנס).

4\3 כפית מלח

פלפל שחור, חצי כפית (חצי בכסמת, חצי בפטריות).

אופן ההכנה :

  1. פטריות מיובשות לשטוף ביסודיות, להניח בתוך מים רותחים.

4 3

להשרות את הפטריות למשך 20 דקות, ולאחר מכן מסננים דרך מסננת. את הפטריות לחתוך לחתיכות קטנות.

6 5

2. חותכים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות.

8 7

3. מקלפים את השום וקוצצים דק.

10 9

4. מחצית מהבצל הקצוץ עם כף שמן לשים בסיר קטן (2 עד 3 ליטר) עם תחתית עבה. מוסיפים את הפטריות היבשות ומטגנים עד שיקבלו צבע זהבהב.

12 11

14 13

5. מוסיפים כוסמת, מערבבים עם הבצל והפטריות, מחממים עוד 2-3 דקות.

16 15

6. מוסיפים לתוך הכוסמת 2 כוסות מים חמים. מוסיפים מלח, פלפל, עלה דפנה.

מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים על האש עד אידוי מוחלט של המים (10 דקות).

18 17

7. במחבת קטנה מטגנים את הבצל השני עד להזהבה, מעבירים את הבצל המטוגן לקערה נוספת.

30 31 32

8. באותה המחבת שבה טיגנו את הבצל, להוסיף שום כתוש, להוסיף מיד פטריות טריות, תבלינים, ולטגן במהירות.

23 22

9. לפטריות המוכנות מוסיפים בצל מטוגן ומערבבים בזהירות

25 24

10. את תערובת הפטריות והבצל המטוגן מכניסים לתוך הכוסמת המוכנה ומערבבים הכל בזהירות.

(הכוסמת צריכה להישאר מפוררת), מניחים על אש נמוכה מכוסה במכסה לעוד מספר דקות.

27 26

זהו! הכוסמת עם הפטריות הטעימה שלנו מוכנה!

DSC_6390_preview[1]

בתאבון!

DSC_6391_preview[1]

תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon[:]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *