תסכימו שרק המראה של המאכל הזה כבר מעורר תיאבון! אני לא מתיימרת להיות מומחית במטבח מרוקאי, אבל מאוד רציתי להכין את המאכל הטעים, הריחני והעסיסי הזה. אחרי מספר ניסיונות עם המתכונים מהחברות המרוקאיות שלי, יצרתי את גרסה משלי, בטעם המתאים ביותר לקרובים שלי.

אל תשכחו להצטייד בלחם לבן טרי כדי ליהנות מהרוטב הנהדר, אשר נוצר תוך כדי בישול הדגים. דרך אגב, הרוטב הזה הוא חלק בלתי נפרד מהמאכל כולו. תכינו הרבה לחם: אתם לא תוכלו לעצור עד שהרוטב יגמר לחלוטין! אני לא צוחקת, וזה מה שמצפה לכם!

 

חומרים:

1.5 ק"ג פילה דג לבן בשרני, למשל, 2 דגי בורי גדולים

(מתאימים באופן מושלם גם לוקוס, דניס, לברק, נסיכת נילוס, באס)

1 ראש שום

1 פלפל אדום מתוק (גמבה)

1 פלפל אדום חריף

3/4 כוס שמן

3 עגבניות

8-10 תרמילים יבשים של פלפל אדום מתוק

1 כף כוסברה יבשה

1 כף זרעי כוסברה

3 כפות של פפריקה מתוקה

1/4 כפית של פפריקה חריפה

צרור כוסברה או פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

1. שמים את הפלפלים המיובשים בקערה עם מים ושוטפים ביסודיות.

2. חותכים פילה דג לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ כל אחד. שמים אותם בצד.

3. מכינים מרינדה: מערבבים מלח עם כוסברה יבשה, פפריקה מתוקה ו-1/2 כוס שמן בקערה קטנה.

4. טובלים את חתיכות הדג במרינדה, מוציאים החוצה ומשאירים ל-15-20 דקות, ובינתיים מטפלים בירקות.

5. חותכים פלפלים אדומים מתוקים וחריפים.

6. מקלפים ומפרקים את ראש השום וחותכים את העגבניות.

7. טוחנים זרעי כוסברה במכתש, מגרדים קליפת לימון בעזרת פומפייה.

8. בסיר רחב עם בסיס עבה מחממים את השמן, מוסיפים שני הסוגים של הפלפל הטרי ומטגנים קלות. מוסיפים את כל השום והעגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים עצמות דג וזרעי כוסברה וממשיכים בבישול.

9. מוסיפים פלפלים מתוקים יבשים ופפריקה חריפה, קצת מים חמים, כוסברה או פטרוזיליה טרייה, וממשיכים לבשל עוד קצת.

 

10. מניחים את הדג בסיר בשכבה אחת, מוסיפים את שאריות תערובת התבלינים בשמן. ממלאים את הסיר עם מים חמים עד 2/3 מהגובה של שכבת הדג. מוסיפים גרד קליפת לימון.

סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים 20-30 דקות.

זמן כולל של הכנת המאכל – 40-50 דקות. 20 דקות – לבישול הירקות, ו-20-30 דקות לבישול הדג עצמו.

סוף הסיפור, תיהנו!

להגיש עם לחם לבן וכמות מכובדת של רוטב.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *