הכנה קלה של מנה מאוד טעימה שמתאימה לכל אירוע . אם עדיין לא יצא לכם להכין בשר בדרך זו, ממליצה להשתמש במתכון שלי. הצלחה מובטחת!

חומרים:

פילה בקר: 1 ק"ג 200 גרם – 1 ק"ג 300 גר

2-3 בצלים

2 פלפלים מתוקים( אדום וצהוב)

2-3 גזרים

שורש פטרוזיליה

כרישה

4-5 שיני שום

2-3 כפות שמן צמחי

 

תבלינים:

2-3 עלי דפנה

כפית של פלפל גרגירים (שחור, ריחני, לבן).

כפית של תערובת עשבי פרובנס.

פלפל צ'ילי יבש חצי כפית

חצי כפית זרעי כוסברה.

פלפל שחור טחון חצי כפית

מלח לפי הטעם.

 

אופן הכנה :

1. בסיר רחב (5-6 ליטר), מניחים נתח נקי של הבשר, ממלאים במים קרים , לתוך הסיר מוסיפים:

בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, כרישה (חלק קטן), גרגירי פלפל ועלה דפנה.

מבשלים את הנתח על אש נמוכה למשך שעתיים-שעתיים וחצי.( בשר בקר צריך להיות רך לחלוטין).

בסיום הבישול מוסיפים לנוזל מלח ופלפל

2. את הבצל חותכים לרצועות עבות, את הכרישה לטבעות.

מטגנים במחבת גדולה בשמן צמחי עד שנהיה שקוף.

3. את הפלפלים, גזר ושום חותכים לרצועות.

 

את הירקות הקצוצים מניחים במחבת עם הבצל, מטגנים, מוסיפים מלח ופלפל.

4. את הבשר מוציאים מהנוזל וחותכים למנות, (פרוסות בעובי של סנטימטר).

טוחנים את זרעי הכוסברה, מוסיפים 2 שיני שום, פלפל צ'ילי מיובש, פלפל שחור, תערובת של עשבי תיבול יבשים, מלח ים ואת את הכל מאחדים ביחד לתערובת אחת. מוסיפים מעט מהנוזל של הבשר לתערובת עד שמקבלים מרקם חצי נוזלי של כל תערובת התבלינים.

5. מחממים את התנור ל 180 מעלות.

6. את הבשר מניחים בשכבה אחידה בתוך כלי עמיד בחום,עדיף זכוכית או חרס שבה ניתן לאפות ולהגיש. על כל פרוסת בשר יוצקים מרוטב התבלינים שהכנו.

7. מעל מוסיפים את הירקות שבישלנו ו 2 כוסות מנוזל הבשר.

8. מכניסים לתנור 0 ואופים 30- 40 דקות.

מוציאים מהתנור, ומפנקים את המשפחה והחברים בבשר עסיסי, רך וטעים.

 

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *