אני רוצה לחלוק אתכם וריאציה מקורית של רול קלאסי עם סלמון ואבוקדו. עירית מקשטת ומוסיפה יופי לרול, והטרטר הפיקנטי מוסיף את טעמו המרשים לשילוב המופלא של דג וירקות.
חומרים:
200 גרם סלמון טרי
אבוקדו אחד בשל
מלפפון אחד
צרור עירית – 2
לטרטר סלמון:
100 גרם סלמון טרי
2 כפות של רוטב טריאקי
מיץ לימון (כחצי לימון)
צרור קטן של עירית
ועוד:
1. מחצלת במבוק וניילון נצמד לעטיפתה.
2. סכין עם להב ארוך וחד מאוד
3. דפים של אצות "נורי" לסושי
4. אורז עגול מיועד לסושי, מבושל ומתובל. להכנת האורז ניתן לעיין בהוראות על האריזה, או בהמלצות שלי.
אופן הכנה:
1. הכנת ירקות:
* מלפפון מקולף לחתוך לשני חצאים, ואז לאורכו לרבעים. באמצעות סכין חדה מוציאים את הליבה עם זרעים.
קוצצים את המלפפון לאורכו לרצועות ומנקים אותן מהגרעינים שנותרו.
* מקלפים אבוקדו וחותכים אותו לשני חצאים. מוציאים גרעין וחותכים את החצאים בצורת צ'יפס, בעובי של סנטימטר אחד.
*קוצצים דק את העירית ושמים על צלחת שטוחה וארוכה.
2. הכנת דג:
* יש לנקות פילה ביסודיות ולהשתמש רק בחלקים נקיים לחלוטין בצבע ורוד. חותכים דג לרצועות בעובי של סנטימטר אחד וברוחב של סנטימטר אחד או קצת פחות.
* חותכים פרוסות דג ברוחב של סנטימטר אחד או קצת פחות.
3. הכנת טרטר:
כמות לא גדולה של סלמון חותכים לקוביות קטנות. מוסיפים עירית, רוטב טריאקי ומיץ לימון. מערבבים הכל היטב. משאירים את התערובת ל-10 דקות.
4. מתחילים בהכנת רולים:
* לחתוך דפי "נורי" לשניים.
* לשים מחצית דף "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצע של מחצית דף "נורי".
* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".
* להפוך את הדף עם שכבת אורז עליו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.
* לקחת קצת מהאורז ולסדר אותו בפס לכל האורך של דף "נורי". הדבר נעשה על מנת להבטיח כי המילוי נאחז בתוך הרול ולא יתפרק בזמן החיתוך.
* לסדר רצועות סלמון, אבוקדו ומלפפון לכל האורך של דף "נורי".
*להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על השני.
* יש לוודא כי קצוות הרול חופפים זה לזה ומחוברים בקו ישר, ולהניח את הרול עם תפר כלפי מטה.
* להעביר את הרול לצלחת עם עירית קצוצה וללחוץ קלות כדי לכסות לחלוטין את פני שטח של הרול בקישוט ירוק.
* לכסות את הרול עם מחצלת הבמבוק וללחוץ בעדינות עם אצבעות לאורך כל הרול בו זמנית עד להדבקות של עירית קצוצה לרול.
*לחתוך את הרול לשני חצאים, לשים את החצאים אחד מעל שני, לחתוך ולהוריד קצוות מעוותים ולחתוך חצאי הרול לשלושה חלקים כל אחד.
5. לסדר חלקי הרול על צלחת שטוחה המכוסה עם עירית כך שכל חתך מופנה כלפי מעלה.
6. להניח כפית של טרטר על כל חתך.
זה הוא זה!
הרולים המקוריים עם סלמון וטרטר סלמון עם רוטב טריאקי מוכנים!
תהנו! בתיאבון!