מאכל מהסוג האהוב עליי – ההנאה המרבית במינימום קלוריות. מנה מהודרת מאוד, ויחד עם זאת, ללא ספק, מזון דיאטתי: באף שלב הכנה אנו לא משתמשים בטיגון. מרכיבים בריאים בלבד, טעם נפלא ומראה חגיגי. מה עוד נחוץ לארוחת ערב מושלמת?
המצרכים:
2 חצילים.
500 גר' של בשר הודו אדום טחון (ניתן להחליף בעוף).
1-2 בצלים (תלוי בגודלם).
4 שיני שום.
2-3 כפות של פטרוזיליה או כוסברה.
1 שקית של אבקת אפייה.
2 כפות שמן.
1 ביצה.
1/2 כפית של פילפל שחור טחון.
1/2 כפית של פילפל אנגלי ריחני טחון.
1 כפית של עשבי תיבול מיובשים.
מלח לפי הטעם.
לרוטב:
טחינה שומשום, 2 כפות.
1-2 שיני שום.
מיץ לימון (כחצי לימון).
1 כפית דבש.
אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לאורך, כאשר עובי הפרוסות מעט פחות מסנטימטר אחד, ומעבירים לתוך קערה, מפזרים מלח ומשאירים למשך 10-15 דקות. לאחר מכן שוטפים את החצילים היטב ומייבשים אותם.
2. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
3. שמים שכבה אחת של פרוסות החצילים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומשומן. מורחים מעט שמן על כל פרוסה. מכניסים את התבנית לתנור ומשאירים בפנים ל-20 דקות.
4. מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והפטרוזיליה עד אשר תתקבל תערובת אחידה.
5. מוסיפים את התערובת, את הביצה והתבלינים לבשר טחון ומערבבים היטב.
6. מהתערובת שנוצרה מיצרים קציצות בגודל של ביצת תרנגולת, שמים קציצה כזאת על כל פרוסת חציל ועוטפים את הקציצה בפרוסת החציל.
7. שמים את הגלילות הממולאות על תבנית משומנת עם התפר למטה. מפזרים מעט שמן, מלח, פלפל ועשבי תיבול ריחניים על פי בחירתך. אופים בתנור כ-20 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
8. בעוד החצילים בתנור, בואו נעשה את הרוטב. טוחנים את השום, סוחטים את מיץ מחצי לימון ומוסיפים כל זה לטחינה. מוסיפים מעט דבש. תוך כדי ערבוב, מכניסים בהדרגה את מים קרח עד שהעיסה תקבל מרקם של יוגורט.
המאכל שלנו מוכן!
אופן ההגשה:
פורסים את הגלילות על צלחת מלבנית, יוצקים מעליהן מעט רוטב ומפזרים פטרוזיליה או כוסברה.
עדיף להגיש חם פחות או יותר.
בתיאבון!