למעשה, זהו מתכון סיציליאני נהדר לבישול עוף.
תנסו, ואני מבטיחה שלא תצטערו על כך! מקורי, ריחני, עסיסי, ומה שהכי חשוב – מאוד, מאוד טעים!
בואו נתחיל לבשל!
חומרים:
עוף אחד
4 שיני שום
זיתים ירוקים מגולענים, 200 גרם
צלפים, 50 גרם
בצל אחד
2 גבעולי סלרי
סוכר, 25 גרם
רבע כוס של חומץ בן יין לבן 5%
כוס אחד של יין לבן יבש
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. שוטפים את העוף ומורידים ממנו את העור ואת עודפי השומן. מחלקים את העוף ל-4 חתיכות.
2. מנקים את השום.
3. מחממים שמן זית במחבת עמוקה עם דפנות גבוהות ומוסיפים שום.
4. מפזרים מלח ופלפל על חתיכות העוף ומניחים אותן על המחבת המחוממת.
5. מטגנים יחד עם השום עד להזהבה של העוף. יוצקים חומץ על כל חתיכת העוף וכעבור דקה מכבים את האש. מוציאים וזורקים את השום.
6. חותכים בצל וסלרי לחתיכות די גדולות.
7. במחבת עמוקה (חדשה ולא זו שטיגנו בה את העוף) נטגן סלרי ובצל עם סוכר בשמן זית.
8. נוסיף זיתים וצלפים, ונערבב במשך 3-4 דקות נוספות.
9. מעבירים את חתיכות העוף עם הרוטב שנוצר במהלך הטיגון למחבת עם ירקות. יוצקים את היין, מכסים מחבת במכסה ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה.
10. מחממים את התנור לטמפרטורה של 210 מעלות.
מורידים את המכסה, מכניסים את המחבת לתנור למשך 10 דקות מתחת לגריל, עד שהעוף מקבל צבע זהוב.
המאכל של העוף ביין לבן עם זיתים וצלפים מוכן!
תהינו מהטעם והניחוח הנפלאים של סיציליה!
בתיאבון!