חברים יקרים! אנחנו נמצאים בעונת התותים, וזאת סיבה טובה לשמח את הקרובים והאהובים שלנו עם עוגת תותים נפלאה! מיד עולה לי בראש מתכון פשוט אבל כל כך טעים של אותה העוגה המפורסמת עם ג'לי תותים וקצפת. כאן אני מביאה את הגרסה העדכנית של עוגת התותים. השילוב הנפלא של עוגת ספוג סמיכה ועסיסית עם תותים טריים וקרם פטיסייר שירשים כל אחד מכם!

לצורך אפייה אנחנו צריכים להצטייד בתבנית קפיץ איכותית בקוטר 23 עד 24 ס"מ.

חומרים:

להכנת עוגת ספוג בסיסית "מוסלין":

5 ביצים

120 גרם אבקת סוכר

60 גרם קמח

60 גרם קורנפלור

להכנת מילוי העוגה וקרם הפטיסייר:

400 מיליליטר חלב

חצי כוס סוכר(100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

ביצה 1+ 2 חלמונים

30 גרם קורנפלור

250 גרם חמה רכה

קופסת שמנת חמוצה 15% שומן

סירופ לספיגה:

1 כוס מים

2 כפיות תמצית רום

כף 1 מיץ לימון

תותים

אופן הכנה:

הכנה של עוגת ספוג:

1. להפריד חלמוני ביצה מהחלבונים.

2. לנפות אבקת סוכר דרך מסננת ולהקציף יחד עם חלמונים עד קבלת תערובת אחידה ובהירה.

3. לערבב קמח עם עמילן תירס ולהעביר את התערובת דרך מסננת.

4. להוסיף את הקמח לתערובת חלמונים ולערבב ביסודיות.

5. להקציף חלבונים עד קבלת קצף יציב.

6. להכניס מעט קצף חלבונים לתערובת חלמונים. לערבב בעדינות.

7. להעביר את כל תערובת החלמונים לקערה עם קצף חלבונים ולערבב בעדינות תוך שמירה על בועות אוויר בקצף.

8. לחמם תנור עד טמפרטורה של 160 מעלות.

9. לכסות את תחתית התבנית עם נייר אפייה. למרוח חמאה על התחתית ועל דפני התבנית.

10. להעביר בצק לתבנית בצורה מסודרת ולאפות במשך 35 עד 40 דקות. לבדוק נכונות של עוגת הספוג עם קיסם (לאחר הכנסת קיסם לבצק, הקיסם חייב לצאת נקי לחלוטין).

חשוב ביותר! יש לתת לעוגת ספוג להתקרר לגמרי לפני שמשחררים אותה מתוך התבנית. זה לוקח בערך שעתיים.

11. להוציא את עוגת הספוג מהתבנית, להפוך אותה ולחתוך לשלוש שכבות בעובי שווה (בגובה של 1 עד 1.5 ס"מ כל אחת).

הכנת קרם:

להכניס חלב, וניל וסוכר לסיר קטן עם בסיס עבה ולחמם תוך כדי ערבוב.

2. בעוד החלב מתחמם, להקציף במהירות ביצה עם חלמונים ולערבב עם עמילן בעזרת מקצף.

3. להוסיף קצת חלב חם לתערובת הביצים תוך בחישה מתמדת.

4. לאחר מכן להכניס את תערובת הביצים לתוך החלב הרותח ולהביא במהירות למרקם של רפרפת סמיכה תוך בחישה מתמדת בכף עץ.

5. ברגע שהקרם מתעבה ומגיע למרקם סמיך, יש להוריד את הסיר מהאש ולהמשיך לערבב עוד כשתי דקות.

6. לכסות את הקרם עם ניילון נצמד ולצנן היטב.

7. להקציף קלות את החמאה.

8. במנות קטנות להוסיף את הקרם פטיסייר תוך בחישה יסודית.

9. לאחר מכן להכניס שמנת חמוצה ולערבב בעדינות על מנת להביא את הקרם למצב של תערובת אחידה.

הכנה מהירה של סירופ לספיגה:

בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הסירופ. מביאים את הסירופ לרתיחה ומשאירים על האש לעוד כ-5 דקות. בתום 5 דקות הסוכר נמס לחלוטין והנוזלים מצטמצמים בחצי נפח.

תותים:

תותים גדולים לשטוף ולייבש, ולהסיר מהם עוקצי הפרי.

כל התותים לחתוך לאורך לשני חצאים.

ריבת תותים לחמם במיקרוגל עד מצב חצי נוזלי.

 

הרכבת העוגה:

1. לכסות את דפנות התבנית בשקף ניילון מיוחד שנמכר בחנויות שמתמחות בקונדיטוריה.

2. לשים שכבה אחת של עוגת ספוג בתוך התבנית. לפרוס תותים חצויים במעגל לאורך כל דופן התבנית, עם חתך כלפי חוץ. להספיג את השכבה של עוגת הספוג בסירופ.

3. לכסות את העוגה בקרם פטיסייר , ליצור שכבת קרם נדיבה על התותים וליד דופן התבנית.

4. לשים חצי מכמות הריבה על שכבה ראשונה של עוגת הספוג, ולהוסיף קצת קרם מעל הריבה.

5. לפרוס בצפיפות את חצאי התותים עם חתך כלפי מטה ולכסות אותם בשכבת קרם.

6. להניח מלמעלה את השכבה השנייה של עוגת הספוג ולהפעיל לחץ עדין על כל השטח.

להספיג בסירופ, לכסות עם הריבה שנותרה ועם מעט קרם.

7. לפרוס שכבה נוספת של תותים ולכסות עם הקרם מלמעלה.

8. להניח מלמעלה את השכבה השלישית של עוגת הספוג. (טיפ: בתור שכבה עליונה תשתמשו בחלק התחתון של עוגת הספוג ותניחו אותו עם הצד התחתון כלפי מעלה.) ללחוץ בעדינות על כל שטח השכבה ולהספיג אותה בסירופ.

9. לשים קרם מלמעלה וליישר את השטח.

10. להכניס את העוגה למקרר למספר שעות (עדיף לכל הלילה).

11.ליפני הגשה אפשר לקשט את העוגה עם תותים

זה היופי שקיבלנו:

עוגה מעולה! תהנו!

בתיאבון!

2 תגובות על “עוגת תותים קלאסית”

  1. Ох! Самый вкусный торт! Спасибо за подробный рецепт, получилось супер!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *