אני מודה שאני נמצאת בחיפוש מתמיד אחרי מתכונים פשוטים ומקוריים. המתכון הזה הוא בדיוק מהסוג זה- פשוט ומקורי מעבר לכל ספק! הרבה צימוקים וחמוציות שנספגו בתה חזק עם תוספת של ויסקי וסוכר מקורמל עושים את העבודה, וכתוצאה מכך אנו מקבלים עוגה טעימה וריחנית במיוחד עם שפע של צימוקים וחמוציות עסיסיים. אתם חייבים לנסות! אחר כך תגידו לי תודה!

חומרים:

300 גרם של צימוקים בהירים

300 גרם של צימוקים כהים

200 גרם של חמוציות מיובשות שלמות

200 מ"ל של תה שחור קר חזק (אני משתמשת בתה ארל גריי)

200 גרם של סוכר חום

75 מ"ל של ויסקי או ברנדי

225 גרם קמח

2 ביצים XL

1 שקית אבקת אפייה

תבלינים:

רבע כפית של אגוז מוסקט

רבע כפית של פלפל אנגלי ריחני

רבע כפית של זנגביל יבש

רבע כפית מלח

גרד של קליפת לימון אחד

 

אופן הכנה:

1. הכינו תה חזק כמה שעות לפני הכנת העוגה (להוצאת כל הטעם החוצה)

2. שטפו ביסודיות את הצימוקים והחמוציות ויבשו אותם.

3. העבירו את הצימוקים השטופים למיכל גדול ועמוק והוסיפו סוכר חום.

4. הוסיפו את הוויסקי והתה הקר.

5. ערבבו את הכל וכסו בניילון נצמד. השאירו למספר שעות או ללילה.

ככה צריכים להראות פירות היער למחרת!

6. הוסיפו את גרידת הלימון והתבלינים לפרות היער בו זמנית

7. נפו את קמח ישר לכלי עם צימוקים וחמוציות. וערבבו הכל היטב.

8. הקציפו קלות את הביצים במזלג.

*כעת הוסיפו לבצק וערבבו.

*חממו תנור עד טמפרטורה של 180 מעלות.

*שמנו היטב שתי תבניות אפייה מלבניות.

*והעבירו את הבצק לתבניות.

יש לאפות במשך כשעה ולהחזיק את העוגות בתנור עד להזהבה.

כעת בדקו את מוכנותם של העוגות עם קיסם.

וזה היופי הזהוב שקיבלנו!

ובתוך העוגה… רק תסתכלו מה קורה בפנים!

הגיע הזמן להכין תה או קפה ריחני…

תהנו , חברים!

 

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

2 תגובות על “עוגת תה”

  1. וואו נראה מתכון מבטיח טעים ובריא מבטיחה לנסות????

  2. מתכון מעולה! הוספתי גם אגוזים ושוקולד מריר – יצא מושלם! הכנתי כבר כמה פעמים ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *