עוגה עסיסית, מרשימה, עם טעם משגע, ובנוסף לזה בריאה – עוגת גזר עם אגוזים תתפוס מקום של כבוד בתפריט שלכם, כמו שזה קרה במשפחה שלי.

מרכיבים:

כוס וחצי (360 גרם) של סוכר חום

3/4 כוס (180 מ"ל) של שמן צמחי

4 ביצים

3/4 כוס (180 מ"ל) של טחינה

חצי כוס (70 גרם) של קמח חיטה

3/4 כוס (110 גרם) של קמח דגנים מלא

1 כפית של אבקת אפיה

1 כפית של סודה לשתייה

רבע כפית מלח

1 כפית של קינמון

רבע כפית של פלפל אנגלי

רבע כפית של אגוז מוסקט

5 גזרים גדולים (בערך 500 – 550 גרם)

2 כוסות (200 גרם) של אגוזי מלך

2 תבניות אינגלישקייק או תבנית עגולה בקוטר מ-24 ועד 26 ס"מ.

 

אופן הכנה:

1. נשים את הסוכר, שמן צמחי והביצים בקערת המיקסר ומקציפים עד היווצרות תערובת אחידה.

2. נוסיף את הטחינה ונערבב עם בלילת הביצים.

3. כעת נוסיף את כל החומרים היבשים המצוינים במתכון, ונערבב הכל עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

4. נניח את התערובת האחידה וצד ונגרד גזר בפומפייה גסה.

5. שוברים אגוזים לחתיכות גדולות.

6. נכניס את הגזר המגורר ואגוזים לבצק המוכן (שהנחנו בצד) ונערבב היטב.

7. יש לחמם את התנור ל טמפרטורה של 160 מעלות.

8. מורחים שמן צמחי על דפני התבנית ומעבירים לתוכה את התערובת.

אפיה: בתבניות מלבניות לעוגת אנגלית – במשך 40-45 דקות.

בתבנית גדולה בצורה עגולה – במשך 55 – 60 דקות.

ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם (במידה והוא יצא מהעוגה יבש – נדע שהעוגה מוכנה ☺ )

ובכן, העוגה שלנו מוכנה.

יש לתת לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמוציאים אותה מהתבנית.

תהנו!

 

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *