זה כל כך פשוט! קונים פילה סלמון טרי, מכינים במהירות וכעבור יממה נהנים מהמעדן! אחרי מספר ניסיונות הצלחתי להגיע לגרסה מושלמת של המתכון הטעים הזה, ומאז במקרר שלי מעולם לא היה סלמון מעושן מהסופרמרקט!
חומרים:
500 גרם של סלמון טרי
2 כפיות של מלח ים
2 כפיות סוכר
1 כף ברנדי או רום בהיר, או וודקה
1 כף שמן זית
צרור קטן של שמיר
בצל סגול ועשבי תיבול להגשה
אופן הכנה:
1. ראשית מנקים את פילה הסלמון מעור ומשומן ושמים אותו בכלי זכוכית. מפזרים מלמעלה מלח וסוכר.
2. יוצקים שמן זית ואלכוהול על הדג.
(אלכוהול הוא חובה בתהליך ההכנה של הדג המלוח. בהעדר אלכוהול, הדג מאבד עדינות)
3. משמנים היטב את פילה הסלמון מכל הצדדים עם הרוטב שנוצר.
4. מכסים את הדג עם שמיר שטוף.
5. מכסים את הסלמון עם נייר קלף ולוחצים קלות כלפי מטה.
6. סוגרים היטב את כלי הזכוכית ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
7. כעבור יממה מוציאים את הדג מהמקרר ומורידים ממנו את הנייר והשמיר.
8. יש לספוג במגבת נייר את הפילה ולנקות אותו משאריות של שמיר ושמן זית.
9. פורסים את הסלמון בסכין חדה לפרוסות דקות באלכסון .
10. מפזרים טיפה שמן זית, מקשטים בפרוסות בצל, לימון ועשבי תיבול.
תהנו!
בתיאבון!
הדג ניראה מעולה. שאלתי אם אפשר בלי שמיר או לשים במקומו משהו אחר?