מתכון מקורי מאוד! מה שעושה את ההבדל זה סך הכל מלפפון שחתוך לרצועות דקיקות – והצלחה מובטחת! אצלי המתכון הזה שייך לקטגוריה של "עושים רושם".
חומרים:
דפים של אצות "נורי" לסושי.
3-4 מלפפונים
200 גרם סלמון טרי
אבוקדו 1 בשל
צרור של עירית
אופן הכנה:
1. הכנת מלפפונים:
* שוטפים ומקלפים את המלפפונים.
* חותכים את החלקים ללא זרעים של מלפפון לפרוסות דקות.
החלקים המרכזיים עם הזרעים מניחים בצד. אנחנו לא נשתמש בהם.
* חותכים את פרוסות המלפפון לרצועות דקות וארוכות. מפזרים את ה-"ספגטי" עשוי מלפפון על מגבת נייר.
אם יש לך בבית קולפן עם סכין שחותך לרצועות, אז הכול קורה הרבה יותר מהר.
2. עכשיו מכינים סושי בדרך הרגילה.
* עוטפים בקפידה את מחצלת הבמבוק בניילון.
* מכינים שתי קערות: אחת עם אורז והשנייה עם מים להרטבת ידיים.
מוסיפים שתי כפות חומץ לקערת המים.
בקערת המים אנחנו נטבול את הידיים ואת הכף על מנת למנוע הידבקות האורז, וגם את הסכין באשר משתמשים לחיתוך הרולים.
* שוטפים ומקלפים אבוקדו וחותכים אותו בצורה של צ'יפס.
* חותכים סלמון בצורה דומה לאבוקדו.
הכנת סושי:
1. לחתוך דפי "נורי" לשניים.
2. לשים מחצית "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
3. לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה של מחצית דף "נורי".
4. בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".
5. להפוך את הדף עם שכבת אורז עלו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.
6. לקחת קצת מהאורז ולסדר אותו בפס לכל האורך של דף "נורי". הדבר נעשה על מנת להבטיח כי המילוי נאחז בתוך הרול ולא יתפרק בזמן החיתוך.
7. לשים ולסדר חתיכות אבוקדו, סלמון ועירית לאורך פס האורז.
8. לגלגל את הרול באמצעות מחצלת במבוק.
כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.
9. לפזר בנדיבות את רצועות המלפפון על פני השטח של הרולים המוכנים.
10. בשלב זה יש לחתוך את הרולים בזהירות לשישה חלקים כל אחד: בהתחלה כל רול לחצי ואז כל מחצית ל -3 חלקים.
11. מסדרים את היפיופים הלא מסורקים שלנו על צלחת שטוחה צבעונית ומגישים לסועדים הנדהמים מיופיו של המאכל.
תהנו!
בתיאבון!