אני רוצה לחלוק אתכם את ההצלחה הקולינרית האחרונה שלי – מתכון של ממתקי שוקולד עם מילוי צבעוני בתערובת טעימה של משמשים מיובשים ובוטנים מלוחים. לפני שמתחילים, אני חייבת להגיד כי תהליך יצירת ממתקים נפלאים אלה הוא פשוט מאוד, ואתם יכולים לשמח את האנשים היקרים ללבכם ללא מאמץ רב!
חומרים:
200 גרם של משמשים מיובשים
100 גרם של בוטנים מלוחים
150 גרם של שוקולד מריר עם ריכוז קקאו 60%
1 כפית של שמן צמחי
אופן הכנה:
1. שוטפים ומייבשים את הפרות המיובשים.
* חצי מהמשמישים חותכים לקוביות קטנות.
* את שאר המשמשים חותכים גס.
* מרסקים את המשמשים החתוכים גס בתוספת כף מים למחית במרקם אחיד.
* קוביות של משמשים מיובשים מערבבים עם חתיכות גדולות של בוטנים ועם מחית המשמשים.
* מערבבים היטב ומגלגלים כדורים בגודל של אגוז מלך.
2. כעת עוסקים בשוקולד. שוקולד חייב לעבור תהליך חימום וקירור לטמפרטורות ספציפיות, וזה לא מסובך:
* ממיסים 100 גרם של שוקולד על אמבט מים או בתנור מיקרוגל.
* מקררים קלות את השוקולד המומס, ומיד מכניסים לתוכו חתיכות קטנות קצוצות של השוקולד הנותר (עוד 50 גרם).
* מערבבים את השוקולד עד שהוא מתמוסס לחלוטין.
* כאשר השוקולד נמס לחלוטין, מוסיפים כפית של שמן צמחי ושוב מערבבים במהירות.
השוקולד מוכן!
מכניסים את כדורי המשמש לתוך שוקולד ומקפידים שיהיו מכוסים לחלוטין בשוקולד מכל הצדדים.
4. מניחים את הכדורים על נייר אפייה, שמים חצי בוטן על כל כדור ומכניסים את הממתקים למקרר.
זה הוא זה! טעם משגע!!!
תהנו!
© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon