ממרח טעים במיוחד מפלפלים קלויים, שקדים וגבינת "פרמזן" שחייב להיות תמיד במקרר שלכם! ניתן למרוח אותו בכריכים, להוסיפו לפסטה או סתם כממרח על פרוסת לחם. אל תשכחו להודות לי על המתכון המעולה זה!
רכיבים:
5-6 פלפלים צהובים מתוקים.
100 ג' שקדים טחונים או שקדים פרוסים.
100 ג' גבינת "פרמזן"
1-2 שיניים שום
חצי כפית כורכום.
חצי כפית מלח
100 מ"ל שמן זית
אופן הכנה:
ראשית נחמם את התנור אפייה לחום של 200 מעלות.
נשטוף את הפלפלים היטב ונניח על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
3. נאפה את הפלפלים במשך 40-50 דקות (יש להפוך מדיי פעם על מנת שכל הצדדים יאפו)
4. טיפ מדליק – בכדי להקל על מלאכת קילוף הפלפלים, כדאי לשים אותם בתוך שקית ניילון, לקשור אותה היטב ולהשאיר אותם לנוח בפנים במשך 10 – 15 דקות.
אחרי 15 דקות נפתח את השקית
הפלפלים "הזיעו" כראוי וזה יקל על מלאכת הקילוף.
5. מנקים בקפידה את הפלפלים מהקליפה והגרעינים.
כאשר כל הפלפלים קלופים ונקיים מגרעינים,שוטפים אותם היטב במים זורמים.
6. מגרדים בפומפייה פרמזן ושום.
7. מכניסים כל הרכיבים של הרוטב לקערת בלנדר או מעבד מזון.
8. מרסקים עד למרקם אחיד.
ורוטב הפלפלים הצהובים הטעים שלנו כבר מוכן!
כעת תוכלו למרוח מספר כפות רוטב על פרוסת לחם טרי ו….
תהנו, חברה!
את יתרת הרוטב תוכלו לאחסן בצנצנת (ניתן לשמור במקרר במשך 8-10 ימים).
בתיאבון!
תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon
טעים ב"רמות". נחטף ע'י בני המשפחה. לא החזיק מעמד במקרר יותר מכמה שעות.
היזה כייף לשמוע!!!!!!!!! תודה חוה ושנה טובה!