את הלזניה הזו אין אחד שלא אוהב! היא עסיסית, רכה וטעימה, פשוטה ומהירה, ונאכלת בהנאה מקסימלית. לצורך הלזניה צריך כלי אפייה מרובע או מלבן, עמיד בחום עשוי מזכוכית.

מצרכים:

לזניה-חבילה אחת, השתמשו בלזניה באיכות גבוהה אשר עשויה מחיטת דורום, רצוי תוצרת איטליה.

500 מ"ל שמנת מתוקה 15% שומן וקורט של אגוז מוסקט.

 

לרוטב:

500 מ"ל של רוטב “פסטה” איטלקית עשויה מעגבניות מרוסקות (ככל שתשקיעו בחומרי הגלם – הלזניה תצא טובה יותר )

שן שום אחת

מספר עלי בזיליקום ( ניתן להחליף בכפית אחת של בזיליקום יבש)

רבע כפית מלח

 

למילוי:

300 גרם גבינת "ריקוטה" 5% אחוזי שומן

300 גרם גבינה צהובה (אני ממליצה על גבינת "גאודה")

קופסא אחת של גבינת שמנת 12%

1 קופסא של 3% או 5% של גבינת קוטג'

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

רבע כפית של מלח ים

קורט של אגוז מוסקט

 

תוספות נוספות(לא חובה):

200-300 גרם של עגבניות 'שרית (אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קצוצות).

מעט עלי בזיליקום

רבע כפית מלח

 

אופן ההכנה:

1.מכינים את רוטב העגבניות

*את שן השום כותשים היטב

* שוטפים היטב את עלי הבזיליקום, מפרידים מהגבעולים וקוצצים.

*את כל מרכיבי הרוטב מערבבים בקערה נפרדת.

2. את הגבינה הצהובה מגרדים בפומפייה.

3. את העגבניות חותכים לארבעה חלקים, מערבבים עם עלי בזיליקום ומלח.

4. את השמנת וקורט אגוז מוסקט מחממים , לא להביא לרתיחה.

5. את כל מרכיבי מילוי הגבינות ("ריקוטה" , גבינת שמנת , גבינת פרמזן מגורדת וקוטג') מערבבים ביחד היטב.

הרכבת הלזניה:

1.בתבנית אפייה עמידה בחום שופכים מעט את השמנת החמה.

2. לתוך התבנית מניחים דף או דף וחצי דף של לזניה, בהתאם לגודל התבנית, מאוד חשוב מכיוון שבתחתית הכלי יהיה מכוסה לגמרי.

3.באופן אחיד מורחים על דף הלזניה 2-3 כפות שמנת חמה.

4. מוסיפים 2 כפות של מילוי הגבינה , ומפזרים באופן אחיד.

5. מעל הגבינה מניחים את העגבניות ואת ועלי הבזיליקום, ואת הכל מכסים בגבינה צהובה מפוררת (שימו לכם 50 גרם בצד).

6. כן חזרו על אותן שכבות

 

7. כאשר תבנית האפייה התמלאה, שופכים בצידי הכלי את שארית השמנת מתוקה שנותרה

8. את הדף האחרון של הלזניה מכסים ברוטב העגבניות ומסדרים בצורה אחידה.

אפייה:

1. מחממים את התנור ל 180 מעלות.

2. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים במשך 40 דקות.

3. לאחר 40 דקות מוציאים מהתנור.

4. מפזרים על הלזניה את הגבינה שנשארה לנו ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות (הפעם ללא כיסוי אלומיניום).

לזניית הגבינות הנפלאה שלנו מוכנה!

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *