זה לא מתכון, זה מתנה! מתכון מעשי יותר ומוצלח של ירקות כבושים אתם פשוט לא תמצאו! מכינים בבוקר – בערב מגישים לשולחן! מה יכול להיות יותר מהר!?
מרכיבים:
ראש אחד של כרובית בגודל בינוני
2-3 גזרים
פלפל אחד מתוק
בצל אחד
חצי ראש כרוב
חצי פלפל ירוק חריף
עבור הכבישה:
2+1/4 כוס מים
כוס אחת של חומץ 5%
רבע כוס שמן צמחי
4 כפיות סוכר
3 כפיות של מלח ים גס.
2 עלי דפנה.
חצי כפית תערובת פלפל שחור ואנגלי שלמים
אופן ההכנה:
1. כל מרכיבי המרינדה(אני ממליצה מיד להכין מנה כפולה), להרתיח תחת מכסה סגור במשך 5 דקות.
2. כרוב לפרק את העלים, הכרובית לפרחים.
3. פלפל ובצל חותכים לחתיכות גדולות
4. גזר ופלפל חריף חותכים לטבעות
5. בצנצנת זכוכית 2 ליטר נקיה מניחים שכבות של ירקות.
6.מכסים את הירקות במרינדה שהרתחנו
7.סוגרים עם מכסה! זהו!
לאחר שהמרינדה תתקרר הירקות מוכנים לאכילה!
שמים את הצנצנת במקרר במשך מספר שבועות מתענגים על חמוצים טעימים.
בתאבון!