אם במקרה תתקלו בחצילים קטנים בגדול שזיף, אל תפספסו, תקנו ותכינו את הריבה הכי טעימה ומיוחדת שטעמתם בחיים. ארומה נפלאה של קינמון ולימון ,טעם עדין של מרמלדת פירות, זה התחושות שאתם תחוו לאחר שתטעמו את הריבה הנהדרת מחצילים קטנים.

 

מרכיבים:

קילוגרם 1 של חצילים קטנים.

1 קילו סוכר לבן.

לימון 1.

מקל קינמון 1.

חצי כוס מים.

 

אופן ההכנה:

1. לשטוף היטב את החצילים.

2. מקצרים בעזרת מספריים את גבול החציל, משאירים לא יותר מסנטימטר אחד.

3. בעזרת סכין חדה מסירים היטב את הקוצים הנותרים על הגבעול.

4. מחוררים בעזרת מזלג מסביב לכל החציל, בדרך זו מסירים את המרירות שקיימת בחציל.

5. מניחים את החצילים בקערה רחבה ועמוקה( 4-5 ליטר), מוסיפים מים פושרים ומניחים ל 8-10 שעות.

 

6. לאחר מכן שוטפים את החצילים, מעבירים לסיר של 3-4 ליטר, מוסיפים מים פושרים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.

7. שופכים את המים מהסיר ושוב שוטפים היטב את החצילים.

8. מכסים את החצילים בסוכר, מוסיפים מקל קינמון, חצי כוס מים רותחים, ושמים בצד ל3 שעות.

9. לאחר 3 שעות, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.

10. מסירים את המכסה, מוסיפים מיץ לימון, רצועות של קליפת לימון וממשיכים לבשל ללא כיסוי עוד חצי שעה.

11. מסדרים את החצילים בשורה עם הגבעול כלפי מעלה, על מנת שהסירופ יכסה את החצילים בצורה אחידה.

הסירופ צריך להיות סמיך. אם המרקם די דליל, לאחר שמתקרר חוזרים על תהליך הבישול לעוד 30 דקות.

12.מקררים, מסדרים בצנצנות זכוכית ושומרים במקרר.

שיהיה מתוק!

בתאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *