מאכל זה בעיצוב אסתטי להפליא הפך אצלי לפופולרי ביותר, והרעיון הוא פשוט אך מבריק, כמו שאומרים …. המאכל קיים בשתי גרסאות, אחת עם סלמון והשנייה עם טונה, ושתיהן מוצלחות מאוד.

חומרים:

500 גרם סלמון טרי או טונה, או שניהם ביחד

2 אבוקדו

מלפפון אחד

ועוד:

1. מחצלת במבוק וניילון נצמד לעטיפתה.

2. סכין עם להב ארוך וחד מאוד.

3. דפים של אצות "נורי" לסושי.

4. אורז עגול מיועד לסושי, מבושל ומתובל. להכנת האורז ניתן לעיין בהוראות על האריזה, או בהמלצות שלי.

 

אופן הכנה:

1. הכנת דג:

* יש לנקות פילה ביסודיות ולהשתמש רק בחלקים נקיים לחלוטין.

* חותכים את הדג לפרוסות דקות.

* פרוסות יפות ודקות ביותר משאירים בשלמותן, ו-2 עד 3 פרוסות דג שנותרו חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 1 – 1.5 סנטימטר.

2. חותכים אבוקדו מקולף עם סכין חדה לפרוסות דקות.

*החלק הנותר של אבוקדו חותכים בצורה של צ'יפס.

3. מלפפון מקולף חותכים לשני חצאים, ואז לאורכו לרבעים. באמצעות סכין חדה מוציאים את הליבה עם זרעים.

קוצצים את המלפפון לאורכו לרצועות ומנקים אותן מהגרעינים שנותרו.

4. הכנת רולים:

* לחתוך דפי "נורי" לשניים.

* לשים מחצית "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה מחצית "נורי".

* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".

* להפוך את הדף עם שכבת אורז עלו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.

* לקחת קצת מהאורז ולסדר אותו בפס לכל האורך של דף "נורי". הדבר נעשה על מנת להבטיח כי המילוי נאחז בתוך הרול ולא יתפרק בזמן החיתוך.

* לסדר רצועות סלמון וטונה, אבוקדו ומלפפון לכל האורך של דף "נורי".

* להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.

* יש לוודא כי קצוות הרול חופפים זה לזה ומחוברים בקו ישר, ולהניח את הרול עם תפר כלפי מטה.

5. עיצוב רולים:

* מסדרים פרוסות אבוקדו שטוחות על גבי הרול עם מרווחים של אחד וחצי – שני סנטימטרים בין הפרוסות.

* ממלאים את הרווחים בין הפרוסות אבוקדו בפרוסות סלמון או טונה.

 

* מכסים את הרול מלמעלה עם מחצלת במבוק.

* לוחצים על המחצלת בעדינות עם אצבעות מכל הצדדים כדי להדביק את הפרוסות של אבוקדו ודג אל פני שטח הרול.

* זה מה שאנחנו מקבלים כתוצאה:

 

6. חותכים כל רול לשניים, מיישרים (מורידים) את הקצוות וחותכים כל חצי רול לשלושה חלקים.

בצילום רואים את המוצר הסופי:

תסכימו שזה באמת מאוד אלגנטי, וזה גם טעים באותה מידה!


בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *