מאכל אוניברסלי שמתאים לכל יום וגם לשולחן החגיגי. כדי להוריד את הקלוריות כדאי לשים את הקציצות ישר לרוטב הרותח בלי לטגן אותן.

מצרכים:

לקציצות:

1 קילו בשר בקר טחון.

2 ביצים.

1 בצל.

2 שיני שום.

1 כפית סודה לשתייה. או אבקת אפיה

2 כפות קמח חיטה.

2 כפות פטרוזיליה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

לרוטב:

1 בצל.

1 שן שום.

2-3 כפות שמן צמחי.

1 צנצנת קטנה (100 גרם) רסק עגבניות.

1 – 2 כפיות סוכר.

כפיות פפריקה מתוקה,

¼ כפית פפריקה חריפה.

קצת פטרוזיליה או בצל ירוק

עלי דפנה.

מלח ופל פל לפי הטעם.

קצת מים חמים לבישול.

 

אופן ההכנה:

  1. מגרדים בצל על פומפייה גדולה.

2. קוצצים את השום.

3. מערבבים את כל המרכיבים המצוינים במתכון.

  1. מייצרים כדורים בגודל של 3 – 4 ס"מ. ומגלגלים אותם בקמח.

  1. מטגנים מהר במחבת חמה בכמות קטנה של שמן צמחי.

 

מכינים את הרוטב:

  1. קוצצים את הבצל והשום לחתיכות קטנות. מחממים במחבת עמוקה 2 – 3 כפות שמן צמחי.

2. מטגנים את הירקות עד שיקבלו צבע זהבהב.

3. מוסיפים עגבניות ותבלינים ומטגנים עוד קצת.

4. שופכים 2 – 3 כוסות מים רותחים ומבשלים את הרוטב במשך 5 – 10 דקות עם מכסה.

5. שמים את הקציצות ברוטב הרותח (מסדרים בשכבה אחת על פני כל השטח של מחבת עמוקה ורחבה אם שוליים נמוכות).

אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים רותחים כדי שהוא יכסה את הקציצות. מבשלים 15 – 20 דקות. מפזרים פטרוזיליה או בצל ירוק על הקציצות המוכנות.

הולך יפה עם פירה תפוחי אדמה או אורז לבן. פסטה או כוסמת יכולים גם להתאים.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *