עתה נציג מתכון לא רגיל של מאפה שמבוסס על בצק רבוך (בצק שמכינים בסיר על הכיריים). סוד ההצלחה הוא בקרם: שילוב של שמנת מוקצפת עם יוגורט דל שומן ולימון עושה את פחזניות האלה קלים ואווריריים. לפחזניות לימון רק חיסרון אחד: אי אפשר להפסיק לאכול אותן. אתם גומרים אחת כזאת ומיד מושיטים יד כדי לקחת את הבאה.

המצרכים:

1 כוס מים (200 מ"ל).

1 כוס קמח (130 גר').

100 גר' חמאה.

1 כף סוכר.

1/2 כפית מלח.

2-3 ביצים.

 

קרם:

1 מארז שמנת 38%.

3 כפות סוכר.

1 כף פודינג וניל.

3 כפות של יוגורט טבעי.

1 כף של מיץ לימון.

גרד מקליפת לימון אחד.

 

ציפוי:

200 גר' שמנת.

200 גר' שוקולד מריר.

קליפות לימון מסוכרות:

גרד קליפת לימון – 3 לימונים.

 

סירופ:

1/2 כוס סוכר.

1 כוס מים.

1 שקית סוכר וניל.

2 כפות מיץ לימון.

 

אופן ההכנה:

בצק רבוך:

1. מכניסים חמאה, מים, מלח וסוכר לסיר קטן עם בסיס עבה. מביאים לרתיחה ומערבבים.

2. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומשאירים את הסיר על הכיריים ל-3 – 4 דקות. בכל הזמן הזה מערבבים במהירות את הבצק בכף עץ, עד שהבצק יפסיק להידבק לדפנות הסיר.

3. מורידים את הסיר מהכיריים, מצננים מעט ומכניסים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי ערבוב יסודי עד שהבצק ייעשה סמיך ונמתח.

4. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

5. מכסים מגש אפייה בנייר אפייה ובאמצעות 2 כפיות מפזרים עליו כדורי בצק במרחק של 2-3 סנטימטרים זה מזה.

6. אופים את הכדורים במשך 25 דקות – מבלי לפתוח את התנור בשום אופן!

בעוד הכדורים האפויים מתקררים, בואו נכין את הקרם.

קרם לימון:

1. מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר והפודינג וניל.

2. מוסיפים יוגורט, מיץ וגרד לימון ומקציפים עוד קצת. אמור להיווצר קרם קל, אוורירי וחלק.

חותכים את הכדורים האפויים עם סכין חדה לאורך, אך לא עד הסוף, וממלאים אותם בקרם.

הכנת הציפוי:

מחממים את השמנת בסיר כמעט עד למצב רתיחה, מורידים מהכיריים ומכניסים מיד את השוקולד. משאירים למשך 2 דקות עד שהשוקולד נמס ומערבבים במהירות.

התערובת שקיבלנו משמשת כציפוי לפחזניות: פשוט טובלים כל פחזנית בתערובת החמה לרגע.

זהו, הפחזניות מוכנות!

אם בכל זאת אתם רוצים להכין קליפות לימון מסוכרות, תשתמשו במתכון הבא, זה לא מסובך.

1. מגרדים קליפה משלושה לימונים: נוח לעשות את זה עם קלפן מיוחד. אם אין ברשותכם כלי כזה, הסירו את הקליפה עם סכין וחתכו אותה לרצועות דקות.

2. מרתיחים את הקליפות במים במשך 5-7 דקות ומסננים.

3. מחזירים את קליפות הלימון לסיר, מוסיפים את כל המרכיבים של הסירופ (ראה מתכון) ומבשלים יחד במשך כחצי שעה. הסירופ אמור להסמיך וקליפת הלימון אמורה להפוך לשקופה.

4. מוציאים קליפות מהסירופ ומעבירים לקערה אחרת.

עתה אפשר לקשט את הפחזניות שלנו. תסתכלו איזה יופי של מאפה קיבלנו:

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *