אם אתם מחפשים מתכון לעוגה מנצחת שתהמם את האורחים שלכם כדאי מאוד שתעצרו כאן!

עוגת גבינה-גלידת "אוראו" קלה להכנה ובכל מקום שמופיעה מדהימה כל פעם מחדש את האורחים שלכם! המתכון המושלם!

מרכיבים:

3 חבילות עוגיות "אוראו"

100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

40 גרם חמאה

650 מ"ל שמנת מתוקה

500 גרם גבינת שמנת

אחד וחצי כוס סוכר

כפית של תמצית וניל

3 כפיות אבקת נס קפה

250 גרם שוקולד מריר

תבנית בגודל 22 ס"מ

 

אופן ההכנה :

בסיס העוגה:

16 עוגיות אוראו

50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

40 גרם חמאה

1 .חמאה ממיסים במיקרוגל

2.עוגיות אוראו, פקאנים וחמאה מכניסים למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מרקם אחיד.

3.בתבנית 22 ס"מ מניחים נייר אפייה.

4.מניחים את הפרורים שהכנו במעבד המזון בתחתית התבנית ומיישרים בצורה אחידה.

5.מכניסים את התבנית למקפיא למספר דקות.

 

מכינים פס שוקולד:

1 .מודדים את האורך הרצוי של סרט פלסטי (נמכר בחנויות מתמחות במכירת מוצרי קונדיטוריה).

2.ממיסים את השוקולד במיקרוגל.

3.סרט פלסטיק מרדדים באורך מלא, מיישרים ומעגנים בשני הצדדים.

4.בעזרת סכין – מרית מורחים את השוקולד המומס בשכבה דקה על הסרט.

5. מוציאים מהמקפיא את התבנית עם בסיס העוגה ובזהירות עוטפים את התבנית עם סרט הפלסטיק כשהשוקולד כלפי פנים העוגה.

6.מחזירים את העוגה שוב למקפיא.

מכינים את מילוי העוגה:

1. 500 גרם של גבינת שמנת,500 מ"ל של שמנת מתוקה וכוס וחצי סוכר מכניסים למיקסר.

2. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. הסוכר צריך להינמס לגמרי.

3. מחלקים את הקרם ל 2 חלקים שווים.

4. בחצי הראשון מוסיפים תמצית וניל ומערבבים בעדינות.

5. 3 כפיות אבקת נס הקפה ממיסים ב3 כפות מים חמים

6. מוסיפים את הקפה בחצי השני של הקרם.

7. 16 עוגיות אוראו (חבילה 1) מניחים על משטח עבודה וחותכים לחתיכות קטנות.

8. 100 גרם שוקולד מריר חותכים לחתיכות קטנות

9. את העוגיות המפוררות ואת השוקולד מחלקים בצורה אחידה בין שתי מסות הקרם.

10. כל חלק מערבבים היטב עד לכיסוי מלא של השוקולד והעוגיות.

 

11. מוציאים את התבנית עם בסיס העוגה מהמקפיא ובזהירות משטחים פנימה את מלית הגבינה עם הוניל.

12. מלמעלה, במנות קטנות, מורחים את מילוי קרם הקפה, בעדינות על ידי חלוקת המסה על כל פני התבנית.

13. מכניסים את העוגה למקפיא

מכינים ציפוי לעוגה

1. 150 מ"ל של שמנת שופכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה

מורידים מהאש.

.2 100 גרם של שוקולד מריר, חתוך לקוביות קטנות, מניחים בתוך השמנת הרותחת.

3.ממתינים מספר דקות ,לאחר מכן מערבבים היטב עד לקבל מסת שוקולד אחידה וחלקה.

4.מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעדינות שופכים את הציפוי שוקולד מעל העוגה.

מקשטים את העוגה:

עוגיות אוראו שנשארו (12 עוגיות) מחלקים באופן שווה סביב כל היקף העוגה במצב אנכי.

שולחים למקפיא למשך 10 דקות.

מוציאים את העוגה מהמקפייא.

בחלק המרכזי של העוגה מסדרים בצורה יצירתית את אגוזי פקאן הנותרים.

עוטפים בזהירות את העוגה המוכנה בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.

20 דקות לפני האכילה מוציאים מהמקפיא.

תהנו! העוגה הנפלאה שלנו מוכנה !

 

 

4 תגובות על “עוגת גבינה – גלידת אוראו”

  1. העוגה מזכיר לי את טעם הילדות – העוגות גלידה בארה"ב!
    פשוט מושלם!

  2. מרינוצ'קה יקרה,
    עוגה מעולה, מרשימה וקלה להכנה.
    רק אני עשיתי ללא שוקולד מריר, בגלל שאני לא אוהבת.
    כל מי שאכל ממנה ביקש ממני את המתכון.
    תודה רבה לך!!!!!
    בהצלחה!!!

  3. עשיתי את העוגה ויצאה אליפות! קיבלתי ים מחמאות גם על הנראות וגם על הטעם! אין עלייך מרינה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *