ללא שום ספק, זאת עוגה יוצאת מן הכלל שמתאימה לאירועים מיוחדים. בוודאי נצטרך קצת להיתעסק איתה, אך התוצאה שווה את הטרחה. תקבלו עוגה ברמה של הקונדיטוריות הצרפתיות הטובות ביותר. העיקר הוא ללכת לפי המתכון בצורה קפדנית ולבצע בדיוק את ההוראות שלי צעד אחרי צעד.

 

מצרכים:

מצרכים לשכבות:

1 כוס (150 גרם) שקדים.

(ניתן להישתמש גם באגוזי מלך).

1 כוס סוכר.

2 וחצי כפות קמח (50 גרם).

¼ כוס אבקת קקאו.

5 חלבונים בטמפרטורת חדר.

קצת מלח.

200 גרם שוקולד מריר.

 

מצרכים לקרם שוקולד "בוואריה":

14 גרם (4 כפיות) ג'לטין.

50 מ"ל (5 כפות) מים פושרים.

1 וחצי כוס (300 מ"ל) חלב.

5 חלמונים בטמפרטורת חדר.

150 גרם (7 כפות) סוכר.

3 כפות ליקר קפה (אני משתמשת ב"Bayleys", אך אתם יכולים לבחור אחד אחר לטעמכם).

1 וחצי כוס שמנת מתוקה.

 

מצרכים לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר.

100 גרם שמנת מתוקה.

 

אופן ההכנה:

נשיקות שוקולד ושקדים

1. מחממים את התונר עד 150 מעלות.

2. מכסים בנייר אפייה שתי תבניות בגודל 22-24 ס"מ.

משמנים בחמאה ומפזרים קצת קמח.

3. טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומעבירים לכלי קטן.

4. מוסיפים לאותו כלי אבקת קקאו וקמח ומערבבים.

5. מקציפים את החלבונים עם רוב המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף עמיד ומבריק.

6. מוסיפים לאט לאט את החלבונים לתערובת האגוזים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

7. מפזרים את תערובת החלבונים לשתי תבניות האפייה.

8. אופים 45-50 דק' עד שהשכבות מתקשות.

9. נותנים לשכבות להתקרר.

אם שתי השכבות נאפות בו זמנית, כדאי להחליף ביניהן מקום כעבור 20 דקות.

קרם בוואריה:

1. מוסיפים מים לג'לטין ושמים אותו במקרר ל15-20 דקות.

2. ממסים את השוקולד בכלי על סיר עם מים רותחים, מחבים את הגז ומשאירים את הכלי עם שוקולד על הסיר כדי שהוא ישאר נוזלי.

3. מרתיחים את החלב בסיר עם תחתית עבה.

4. בזמן שהחלב מתחמם בכלי אחר מערבבים חלמונים עם סוכר עד קבלת תערובת אחידה.

5. מוסיפים את החלב הרותח לתערובת חלמונים תוך ערבוב אינטנסיבי ולאחר מכן מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים בלי להפסיק את הבחישה עד שהתערובת תהיה יותר סמיכה.

6. תבדקו האם תערובת החלמונים מוכנה: תעבירו אצבע בכף עם הקרם. הוא לא אמור להתפזר.

7. שמים את הג'לטין שנהיה מוצק למיקרו לכמה שניות עד שהוא חוזר למצב הנוזלי.

8. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הביצים ותוך ערבוב אינטנסיבי.

9. מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים ליקר.

10. מקציפים שמנת עד לקבלת קצף עמיד.

11. מוסיפים לתערובת הביצים שהתקררה, אך לא התקשתה.

 

ציפוי שוקולד:

1. מביאים את השמנת לידי רתיחה, מכבים את הגז ומוסיפים את השוקולד.

2. כעבור 3-4 דקות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוכן!

 

בונים את העוגה:

שמים שכבה אחת בתחתית של התבנית.

מפזרים עליה מחצית מהקרם.

בעדינות, בלי ללחוץ, שמים את השכבה השנייה ומכסים אותה בקרם שנותר.

שמים במקרר לכמה שעות או עדיף ללילה.

אחרי שהקרם יתקרר לגמרי מקשטים את העוגה בציפוי שוקולד בעזרת שקית זילוף.

אם אתם רוצים להקל על עצמכם, פשוט תשפכו את הציפוי על כל העוגה.

 

בתאבון!

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *