איך להכין סטייק טונה ולא להפוך אותו לסוליה? יש פתרון! אני רוצה להציע לכם מתכון ייחודי שהבאתי מסיציליה! מנה זו נעשתה בסיציליה בתקופה שבה דיג טונה היה בשפע, ושימוש במוצרים כמו חומץ, זיתים וצלפים אשר מאפשרים לשמר את המוצר לתקופה ארוכה יותר.

ממליצה להכין את המנה הזו יום או יומיים לפני הארוחה ולאכול אותה קרה! הטונה תיספג יותר ברוטב העשיר ותהיה עוד יותר טעימה ועסיסית.

 

מצרכים לבישול טונה:

5-6 סטייק טונה (קפואים).

בערך 1 כוס קמח (לבן או מלא).

חצי כפית מלח דק.

כפית פלפל שחור גרוס.

שמן זית לטיגון.

 

מצרכים לרוטב:

3-4 עגבניות.

1-2 בצלים.

100 גרם זיתים ירוקים.

צלפים, 50 גרם.

1-2 גבעולי סלרי.

חצי כוס (100 מיליגרם) חומץ יין 5%.

2-3 כפות שמן זית.

 

אופן הכנה:

1. סטייקים טונה מטוגנים:

* מערבבים קמח עם מלח ופלפל.

* להסיר עודף לחות מסטייקים על ידי ספיגה במגבות נייר.

* מגלגלים את נתחי הדג בקמח.

* מטגנים במהירות את הסטייקים על אש גבוהה משני הצדדים עד להזהבה, צליה בינונית.

* כדי להיפטר מעודפי שומן מניחים את הסטייקים המטוגנים על מגבות נייר.

2. מכינים את הרוטב:

* חותכים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות.

* מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות.

* יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ועמוקה או לסיר, מניחים את הבצל והסלרי.

* מטגנים עד שהם רכים.

* מכניסים לסיר את העגבניות, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהלחות מתאדה לחלוטין.

 

* מוציאים את הגרעין מהזיתים.

*משרים את הצלפים במים זורמים במשך מספר דקות ולאחר מכן שוטפים אותם היטב.

* מוסיפים לרוטב זיתים וצלפים ומבשלים 5 דקות, לא יותר.

* יוצקים לרוטב כוס מים חמים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.

מבשלים במשך 5 דקות מתחת למכסה סגור.

* מניחים את הסטייקים המטוגנים במחבת עם הרוטב.

 

* מבשלים מתחת למכסה סגור במשך מספר דקות ,לאחר מכן מסירים את המכסה ויוצקים באופן שווה חומץ יין על הטונה.

* מבשלים את הטונה במשך 8-10 דקות, עד שהחומץ יתאדה.

זהו!

הטונה הנהדרת שלנו עסיסית וארומטית, מוכנה!

כמובן, תוכלו ליהנות מהטעם הנהדר מיד לאחר שהסטייקים התקררו!

 ואם תניחו במקרר ליום יומיים הטעם רק ישתבח!

טעים עם סלט ירקות טרי.

או על טוסט עם רוטב עגבניות ובצל ירוק!

בתאבון!

תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *