לא אתחיל לספר לכם כמה ניסיונות עשיתי על מנת להגיע לאותו הטעם המבוקש בדיוק שישנו לפשטידה הזאת! תשתמשו במתכון זה לבריאות, זה מאוד טעים!

חומרים:

לבצק:

200 גר' שמנת חמוצה.

200 גר' מיונז.

3 ביצים.

4 כפות גדושות של קמח תופח מאליו.

1 כפית סוכר.

1/2 כפיות מלח.

1/2 כפית סודה לשתייה.

למלית:

2 בצלים.

2-3 גזרים.

1 – 1.5 ק"ג של כרוב לבן.

1 צנצנת של כרוב כבוש (300 – 400 גר').

1 כפית סוכר.

3 כפות שמן.

עלה דפנה.

מלח, פילפל.

 

אופן ההכנה:

מלית:

1. מרסקים את הכרוב, מגרדים את הגזר על פומפייה

2. חותכים בצל לקוביות, מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3. מכניסים את כל מרכיבי המילוי שצוינו במתכון, ומטגנים את הירקות על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהם מתרככים, אך לא מוכנים לגמרי.

4. מעבירים את הירקות לתוך קערה אחרת ונותנים להתקרר לחלוטין.

אל תשכחו להוציא את עלה הדפנה!

הגיע זמן הכנת בלילת הבצק.

בצק:

1. מקציפים ביצים עם מלח וסוכר. מוסיפים שמנת חמוצה ומיונז, מערבבים היטב.

2. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומתחילים לערבב עד שהתערובת הופכת לאחידה וחלקה ללא גושים.

תהליך האפייה:

מכסים בנייר אפייה מגש בקוטר של 26 סנטימטר ומשמנים. יוצקים למגש כחצי מבלילת הבצק כך שתחתית המגש יכוסה במלואו.

מפזרים את המלית באופן שווה על פני שטח הבצק.

שופכים את הבצק שנותר מעל המלית.

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

משאירים את הפשטידה בתנור ל-40 – 45 דקות.

ולבסוף יוצא מהתנור יופי מהסוג הזה:

בתיאבון!

 

 

2 תגובות על “פשטידת כרוב טעימה במיוחד”

  1. נשמע מענין!
    במה אפשר להחליף את הכרוב הכבוש? אין לי כזה דבר

    • היי רבקה! כרוב הכבוש מוכרים בכל סופרמרקט במחלקת ירקות משומרים.
      ניתן להשתמש רק בכרוב טרי ולהוסיף כף חומץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *