עוגה טעימה במיוחד ופשוטה להכנה. אני משתמשת בשוקולד מריר, אך אם אתם רוצים לגוון ניתן להשתמש גם בשוקולד חלב ובריבת חלב. גם ריבת תפוחים או פירות יער יכולה להתאים.

 

מצרכים ל-2 עוגות:

250 גרם קמח.

¼ כפית מלח.

250 גרם סוכר.

250 גרם חמאה רכה.

4 ביצים.

400 גרם שוקולד מריר.

 

אופן הכנה:

1. להמיס את השוקולד בתוך כלי ששמים בתוך מים חמים או במיקרו.

2. להקציף את החמאה עם סוכר.

3. תוך כדי הקצפה מוסיפים ביצים, אחד אחרי השני עד שמקבלים תערובת אחידה.

4. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים לערבב.

5. שמים את הבצק והשוקולד על משטח העבודה.

6. שמים נייר אפייה בשתי התבניות לעוגה או משמנים אותן בחמאה.

7. מפזרים את רוב הבצק (בערך 2/3) על גבי התבניות.

8. מפזרים מעל זה את רוב השוקולד.

9. חוזרים על השכבות.

10. עושים זיגזגים בעזרת מקל עץ שמזיזים מקצה אל הקצה.

11. אופים במשך 20 דקות בטמפטורה של 190 מעלות.

בתיאבון!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *