מתכון מעניין מאוד. את הטעם של רולים אלה אפשר להגדיר במילה אחת: עדינות. טעם עדין של פטה טונה בשילוב עם גבינת קרם שמנת ואבוקדו רך משתלבים באופן מושלם עם הטעם המיוחד של הקוויאר האדום וגורמים לרצון בלתי פוסק לקחת עוד ביס…

חומרים:

סטייק טונה – 2-3 יחידות, אפשר גם להשתמש בסטייקים קפואים.

בצל – 1 בינוני

מיונז – 2-3 כפות

מלח ופלפל לפי הטעם

גבינת קרם שמנת (12%) – 100 גרם

אבוקדו – 1 גדול

קוויאר אדום – 50 גרם

להכנת המאכל נזדקק גם לאורז סושי מבושל ומתובל ולמספר דפים של אצות "נורי" לסושי.

1. הכנת פטה טונה:

* להפשיר סטייקים, לייבש אותם עם מגבת נייר, לחתוך לרצועות עבות. להוסיף מלח ופלפל.

* לשים רצועות טונה על מחבת חמה ויבשה ולטגן במהירות על אש גבוהה משני הצדדים. להסיר את המחבת מהאש מיד לאחר שינוי צבע הדג לבהיר יותר.

* לתת לדג המטוגן להתקרר ולחתוך את רצועות הדג לחתיכות קטנות.

 

* לקלף בצל ולחתוך אותו לקוביות.

* להכניס חתיכות טונה, בצל ומיונז למעבד מזון עם סכין חיתוך. לטחון ולערבב את כל המרכיבים עד היווצרות תערובת אחידה וחלקה.

* פטה טונה מוכן.

החלק הנותר של אבוקדו חותכים בצורה של צ'יפס.

3. לעטוף בקפידה את מחצלת הבמבוק בניילון.

להכין שתי קערות: אחת עם אורז ושנייה עם מים להרטבת ידיים.

להוסיף שתי כפות חומץ לקערת המים.

בקערת המים אנחנו נטבול את הידיים ואת הכף על מנת למנוע הידבקות האורז, וגם את הסכין באשר משתמשים לחיתוך הרולים.

להכין שתי קערות: אחת עם אורז ושנייה עם מים להרטבת ידיים.

להוסיף שתי כפות חומץ לקערת המים.

בקערת המים אנחנו נטבול את הידיים ואת הכף על מנת למנוע הידבקות האורז, וגם את הסכין באשר משתמשים לחיתוך הרולים.

הכנת רולים:

לחתוך דפי "נורי" לשניים.

* לשים מחצית דף "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה של מחצית דף "נורי".

* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".

* להפוך את הדף עם שכבת אורז עליו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.

* למרוח גבינת שמנת בחלק האמצעי של דף "נורי" לכל אורך הדף.

* לסדר פטה טונה בפס לאורך הרול ולשים פרוסות אבוקדו לאורכו, לצד פס טונה.

* להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.

* לכסות את החלק העליון כולו של הרול בפרוסות אבוקדו (להניח פרוסות אבוקדו בחפיפה).

לכסות את הרול עם מחצלת הבמבוק וללחוץ בעדינות לאורך כל הרול.

* לחתוך את הרול לשניים, ואז כל מחצית לשלושה חלקים.

מעדן הסושי שלנו עם פטה טונה, גבינת שמנת ואבוקדו מוכן!

נשאר רק להוסיף קצת קוויאר אדום על כל יחידה.

תהנו! בתיאבון!

 

2 תגובות על “סושי עם גבינת קרם שמנת, פטה טונה ואבוקדו”

  1. איזה סוג גבינת שמנת ומאיפה משיגים? אם אפשר לצרף תמונה אודה לך

    • היי. ניתן להשתמש בגבינה שמנת נפוליאון או פילדלפיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *