אני מציעה לכם את הגרסה שלי של סביצ'ה! מתכון פשוט מאוד ומנצח! התנאי העיקרי להצלחה הוא דג טרי! ניתן להשתמש בפילה של כל דג בצבע לבן, על פי הטעם שלכם. אני משתמשת בדג בורי. שאר החומרים אתם בטוח תמצאו במטבחכם!

 

חומרים:

4 פילה (500 גרם) של דג לבן טרי (אצלי בורי).

1 בצל לבן קטן.

1 תפוח עץ ירוק קטן.

1 פלפל חריף ירוק.

4 גבעולי בצל ירוק.

צרור קטן של פטרוזיליה (או כוסברה).

מיץ של לימון או ליים אחד.

חצי כוס שמן זית.

2 כפות של רוטב בלסמי לבן (או כף של חומץ יין לבן).

מלח לפי טעם (בערך רבע כפית).

 

אופן הכנה:

1. דגים:

* נוריד את העור מהפילה.

* נוריד גם חלקי הפילה שהינם בצבע חום (הקשים ללעיסה).

* כעת נחתוך את הדג לקוביות קטנות (לא יותר מסנטימטר בקוטר).

* נכניס את הפילה החתוך למקרר.

2. שמן ירוק:

* נפריד את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ונכניס את העלים יחד עם שמן הזית לבלנדר.

* נערבב בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.

* נעביר את שמן הזית הירוק לתוך מיכל קטן.

3. ירקות:

* בצל, פלפל חריף ותפוח עץ – נחתוך לקוביות קטנות.

* נקצוץ דק את הבצל הירוק ועירית.

* נערבב את הכל (חוץ מעירית) בקערה גדולה.

4. נעביר את הדגים לקערה עם הירקות ונערבב הכל היטב.

5. רבע שעה לפני ההגשה – נויסף לסביצ'ה מלח ומיץ לימון.

6. הגשה:

ניתן להגיש את הסביצ'ה בקערת זכוכית שקופה גדולה, לשפוך מלמעלה שמן ירוק ולפזר עירית.

אני אישית מעדיפה להגיש את הסביצ'ה במנות:

להגשת מנות סביצ'ה ניתן להשתמש בכוסות זכוכית או בקעריות לגלידה.

על כל מנה נשפוך שמן זית ירוק.

ונפזר מלמעלה בצל ירוק ועירית.

בתיאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *