מרק קל להכנה, טעים וביתי. מרק עם כדורי בשר שמחזיר אותי לילדות, כי מדובר במתכון של אמא שלי.
מצרכים:
כדורי בשר:
200-300 גרם בשר טחון ( אצלי בשר בקר, אך ניתן להשתמש בבשר טחון של עוף או הודו)
1 בצל קטן
1/4 כפית סודה לשתיה
קצת מלח ופלפל
מרק:
1 בצל קטן
2 כפות שמן צמחי
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2-3 גזרים
1/2 כוס סולת
עלה דפנה
צרור שמיר או פטרוזיליה קטן.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
הכנת כדורי הבשר:
1. בצל מגררים דק.
2. מוסיפים לבשר הטחון מלח, פלפל וסודה לשתיה. מערבבים
3. מגלגלים כדורים בגודל של אגוז.
מכינים מרק:
1. בצל חותכים לקוביות קטנות.
2. גזר מגוררים גס.
3. תפוח אדמה חותכים לקוביות קטנות.
4. קוצצים את הירק.
5. ממלאים מים בסיר 4-5 ליטר, מוסיפים שמן צמחי ומרתיחים.
6. מוסיפים בצל, גזר, תפוח אדמה ומרתיחים. מוסיפים עלה דפנה, מלח ופלפל.
7. למרק הרותח מוסיפים אחד אחד את כדורי הבשר.
8. מבשלים כרבע שעה, עד להכנה.
9. מוסיפים סולת וירק.
10. בעוד 2 דקות המרק יהיה מוכן ונכבה את האש.
מגישים עם ירק טרי.
בתיאבון!
מתכון מושלם!!! אני כל הזמן מכינה אותו האמת אף פעם לא הוספתי סולת וגם בלעדיה הוא יוצא מדהים
היי לארה, איזה כייף לשמוע:))))))))))))
כמה זמן יש לבשל אחרי ששמנו את הסולת?
היי אלינה. מבשלים עוד 2 דקות.
מתכון מושלם
תודה הילה!
האם אפשר להמיר את הסולת בקמח פולנטה ללא גלוטן?
היי חנהלה. כמובן שכן! יהיה טעים.
ננסה.
ניסיתי בשר בקר טחון עם כמות גדולה
של פירורי לחם + ביצים לא מבושלות.
זה התפורר במרק.
מה הסיבה לדעתך?
תודה על התשובה.
היי ליאורה.יש באתר מתכון מדויק לכדורי בשר. אין צורך לביצים ופירורי לחם.
יש אפשרות להקפיא?
כן אפשר.