מתכון מקורי מהיר וקל למאפה טעים להפליא. יתאים מצויין גם לשולחן חג וגם בתוך סל הפיקניק שלכם.מתכון זה, טעים וקל ליישום, צריך להיות בארסנל של כל בשלנית .

מרכיבים:

חפיסה אחת של בצק עלים

500 גרם של בשר בקר טחון

1 בצל

150 גרם שקדים(100 גרם למילוי ו -50 גרם של תוספות לקישוט.

ביצה

2 כפות שמן צמחי

חופן פטרוזיליה

רבע כפית אגוז מוסקט

חצי כפית של פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.מפשירים את הבצק עלים

2. שוטפים ומשרים 50 גרם של השקדים המיועדים לקישוט זאת כדי להבטיח כי במהלך האפיה השקדים ישרפו. 20-30 דקות לאחר מכן שאריות של המים שופכים

3.הכנת המילוי:

* בצל חותכים לקוביות קטנות, פטרוזיליה קוצצים באופן אקראי.

במחבת עם שמן, מטגנים את הבצל ומניחים עד קבלת גוון חום זהוב.

* את הבצל הפריך המטוגן מעבירים לקערה, שבה אנו נכין את המילוי.

*במחבת בה טוגן הבצל מטגנים את השקדים עד לקבלת גוון חום זהב.

את השקדים המטוגנים מעבירים לכלי נפרד.

שוב באותה מחבת בה טיגנו את בצל ושקדים, מכניסים את הבשר בקר טחון עם התבלינים ומטגנים במהירות עד שהבשר מתבהר,בערך 5 דקות.

 

*מעבירים את הבשר המטוגן לקערה עם הבצל שטוגן ומוסיפים פטרוזיליה.

* בעזרת בלנדר ידני מערבבים את לבלילה אחידה את הבשר, בצל והפטרוזיליה.

 

*מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב

4. חותכים את הבצק לשניים, מניחים חלק אחד על משטח עץ גדול, חותכים אותו לשניים לאורכו. מילוי מחלקים ל 4 חלקים.

5. מפזרים רבע של המילוי באמצע, לאורך כל אורכו של הבצק. ואז לכסות בחוזקה את מילוי עם חצי אחד של הבצק. החצי השני של הבצק מניחים מלמעלה ומגלגלים את הכל במורד. ככה ממשיכים עם 3 חתיכות בצק הנותרים. כל גליל ליישר בזהירות, עם מתיחה קלה.

6.את הגלילים מורחים עם ביצה טרופה וחותכים לחתיכות כ -2 ס'מ כל אחת.

7.מחממים את התנור ל 190 מעלות.

8.מניחים את המאפים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, במרחק קצר זה מזה

9.מעל כל מאפה מניחים מעט מהשקדים שהשרנו במים.

10.אופים כחצי שעה עד לקבלת גוון זהב חום

המאפים שלנו מוכנים!

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *