חומר גלם יחסית חדש עבורנו, שיכול לגוון גם ארוחה יומיומית או שולחן חגיגי. אני רוצה להציע לכם מתכון מתוך הקטגוריה "להרשים את האורחים ".
מנה אישית שמורכבת מדלעת ערמונים קטנים, אפויים בתנור, ממולאים בשר בקר טחון, מלאים בכל טוב. המראה החגיגי של המנה הזאת והטעם אגוזי של דלעת ערמוני משתלב מושלם עם המילוי ריחני . תסמכו עלי ומנסיוני , מנה שתשאיר רושם עמוק בליבם של האורחים שלכם!
מרכיבים:
4 יחידות של דלעת ערמונים קטנים.
20-30 גרם של חמאה או שמן זית.
כפית סוכר.
4 גבעולי טימין.
250 גרם בשר בקר טחון.
בצל אחד.
50 גרם צנוברים קלויים.
רבע כפית פתיתי צ'ילי יבש.
רבע כפית אגוז מוסקט.
כפית אורגנו יבש.
רבע כפית פלפל שחור.
2-3 כפות שמן זית.
20-30 גרם פרמזן מגורד( לא חובה).
מלח לפי הטעם.
להכנה רוטב טחינה:
כוס 1 טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
כף סילן
מלח לפי הטעם
מי קרח
אופן ההכנה:
1. לאחר ששוטפים ומייבשים היטב את הדלעת, חותכים את הגבעול ומוציאים את כל הזרעים מהדלעת, מנקים היטב את הפנים של הדלעת.
2. מחממים תנור ל 200 מעלות.
3. מניחים בתוך כלי חסין אש או אפייה, מפזרים מלח, סוכר, פלפל שחור, בתוך כל דלעת מניחים מעט חמאה וגבעול טימין.
4. מניחים בתנור המחומם למשך 40- 50 דקות, הדלעת חייבת להיות אפויה היטב עד שהיא נהיית רכה.
5. מכינים את המילוי: חותכים בצל לקוביות ומטגנים בשמן זית עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את הבשר בקר הטחון, תבלינים הרשומים במתכון ומטגנים במהירות. מוסיפים את הצנוברים, מלח ופלפל לפי הטעם.
6. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל 180 מעלות.
7. את הדלעת האפויה ממלאים בבשר הטחון. אם בא לכם תפזרו פרמזן , או תוסיפו רוטב טחינה , ושולחים לתנור לעוד 10-15 דקות.
רוטב טחינה:
* מערבבים היטב כל הרכיבים
*תוך ערבוב מוסיפים בהדרגה מי קרח
*בסופו של דבר אנחנו אמורים לקבל מרקם של יוגורט
זה הכל! תכבדו את האורחים היקרים שלכם 🙂
בתאבון!
10!