אגסים נימוחים ברוטב יין מתובל ומתוק….מושלם עבור קינוח קליל וטעים.
מרכיבים:
9-12 אגסים (תלוי בגודל).
500 מ"ל יין אדום יבש.
100 גרם סוכר.
1 כוס מיץ תפוזים
תבלינים:
2-3 כוכבי אניס.
2 מקלות קינמון.
מעט אגוז מוסקט.
1-2כדורי פלפל אנגלי
גרידת תפוז או לימון.
אופן הכנה:
1. לקלף את האגסים ולפלס את הבסיס. להשאיר את הזנב של האגס.
2. מניחים את האגסים במים עם מיץ לימון.
3. חשוב לבחור את הכלי המתאים לבישול אגסים, הסיר צריך להיות צר עם צדדים גבוהים.
מניחים את האגסים בחוזקה בתוך הסיר.
4. מוסיפים סוכר ותבלינים .
5. שופכים יין ומיץ תפוזים מעל האגסים.
6. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
7. מבשלים את האגסים על אש נמוכה עם מכסה סגור, תלוי בגודל האגסים, בין 10 ל -15 דקות. אם האגסים מתחילים לצוף, טבלו אותם בסירופ בעזרת צלחת אידוי או רשת תיל.
8. מוציאים את האגסים ומניחים אותם בכלי נפרד.
9. מרתיחים את הרוטב שנותר בסיר עד להסמכה, בערך לאחר כ 10-15 דקות לכבות את הכיריים.
10. מסננים את הנוזל דרך מסננת ויוצקים את הסירופ החם על האגסים.
11. שמים את האגסים לקירור במקרר למספר שעות, על מנת שיקבלו צבע בורדו מהמם וטעם עשיר.
תהנו!