אי אפשר להגיד שהמתכון הזה הכי פשוט. יש לעשות קצת עבודה, אבל כתוצאה מכך אתם מקבלים קינוח שמעורר תיאבון עם טעם שוקולד עשיר, שיכול לרצות כמות חברים גדולה למדי.

 

חומרים (ל-16-18 מנות):

400 גר' שוקולד מריר 60%- 70% קקאו

200 גר' חמאה

8 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 אריזה שמנת מתוקה ( 250 מ"ל)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה ושוקולד על אדים. לסיר צר וגבוה שופכים מעט מים, מחממים ושמים על גביו קערה עם חמאה ושוקולד, כך שתחתית הקערה לא נוגעת במים, ומחממים עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

  1. מכינים ביצים: מפרידים את החלבונים מהחלמונים.

  1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה, עד קבלת קצף מוצק.

  1. מוסיפים חלמונים לשוקולד החם ומערבבים עד שהם נספגים לחלוטין.

 

  1. לוקחים קצת מקצף החלבונים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב.

  1. מכניסים את התערובת לחלבונים. יש לערבב את המוס בעדינות, בכיוון השעון, עם כף ערבוב הנוגע בדפנות הקערה, ולשמור על המרקם האווירי של קצף.

  1. מקציפים שמנת מתוקה.

  1. מוסיפים קצפת מערבבים בעדינות עד שמתקבל מקרם אחיד.

המוס מוכן, ואפשר להגיש אותו באופן מיידי, או לשמור במקרר.

אפשר לקשט את המוס המוכן עם אגוזי לוז וחתיכות שוקולד, ואז המוס שלנו יקבל מראה חגיגי!

אפשר גם לסדר את המוס בכוסות חד פעמיות, לקשט עם קליפות תפוזים מסוכרות או סוכריות קטנות לבחירתכם, ולהביא אותו למסיבה …. ללא ספק, זה יהיה הלהיט של הערב!

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *