עוגת הדובדבנים הזו כל כך טעימה ופשוטה להכנה עד שהיא לא תשאיר אף אחד אדיש 🙂 בצק פריך עדין, מעט מלוח והמון מלית דובדבנים חמוצה, מתוקה ועסיסית. זהו ללא ספק אחד המתכונים הטובים עבור עוגות ומאפי פירות.

רכיבים:

לבצק:

150 ג' חמאה קרה

2 חלמונים

3 כפות שמנת

2 שקיות סוכר וניל

¼ כפית מלח

450 ג' (3 כוסות) קמח עם אבקת אפייה

 

למלית דובדבנים:

קופסה אחת – 650 -700 מיליליטר של דובדבנים חמוצים ללא גרעינים

100 ג' (חצי כוס) סוכר

3 כפות (שטוחות) של עמילן תירס

אני ממליצה להכין בתבנית אפייה עגולה עם תחתית נשלפת בעלת קוטר של 26 ס"מ.

 

אופן הכנה:

שלב הכנת הבצק:

1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.

2. כעת נפריד את החלבונים והחלמונים.

3. נכניס למיקסר או למעבד המזון את הקמח, החמאה ,סוכר, סוכר וניל ומלח

4. מערבבים את כל הרכיבים לפירורים במהירות גבוהה.

5. נוסיף חלמונים ושמנת חמוצה לקערת מיקסר או מעבד מזון.

6. המיקסר צריך לעבוד עד שהבצק מגיע למצב אחיד.

7. לאחר שהבצק אחיד, נגלגל אותו לצורת כדור, נעטוף בניילון נצמד ונניח במקרר למשך שעה.

שלב הכנת מלית דובדבנים:

1. שמים את הדובדבנים עם הסירופ בסיר קטן ומחממים.

2. נערבב עמילן תירס עם ½ כוס מים בטמפרטורת החדר.

נערבב היטב עד התמוססות מלאה של "גושים" (ליצירת מרקם חלק) .

3. ללפתן הדובדבנים החם מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, תוך כדי הערבוב נוסיף את עמילן תירס וממשיכים לערבב.

מבשלים תוך בחישה למשך מספר דקות עד שהלפתן הופך לצלול וסמיך.

3. שמים את המלית המוכנה בצד לקירור.

כעת נחמם את התנור לאפייה (180 מעלות).

 

הכנת עוגה לאפייה:

1. מורחים את תבנית האפייה היטב עם כמות נדיבה של חמאה.

2. מוציאים את הבצק (שהנחנו במקרר) וחותכים כ-⅔ מהכמות .

3. מניחים את בצק בתוך התבנית ובעזרת ידיים ופורסים על פני כל השטח (כולל קצוות)

4. מניחים את מלית הדובדבנים הקרה לתוך התבנית ומפזרים באופן אחיד על כל פני השטח.

5. מרדדים את החלק הנותר של הבצק לשכבה דקה עגולה ובעזרת סכין חדה חותכם לרצועות ברוחב של 1 ס"מ.

6. שלב הנחת הרצועות – ניקח את הרצועה הראשונה, השלישית, החמישית וכן הלאה עד שנסיים את כל הרצועות האי זוגיות (לא משנה מאיזה כיוון לוקחים- ימין או שמאל). יש להשאיר מרווח בין הרצועות ברוחב של 1ס"מ בערך בין רצועה לרצועה.

7. את יתרת הרצועות שנשארו מניחים על העוגה כך שתווצר לנו רשת.

8. בעדינות נחבר את רצועות הבצק לקצוות העוגה.

במידה ולא בא לכם לרדד את הבצק, פשוט תעשו "גלילים" בין כפות הידיים עם הבצק שנשאר ותעשו מהם "רשת".

9. מערבבים חלמון עם כפית מים וקומץ מלח.

10. מורחים היטב על הבצק את תערובת החלמון.

אופים עוגה כ-40 דקות בערך, עד הזהבה מלאה של הבצק.

מוציאים עוגת דובדבנים שהתקררה מהתבנית.

כאשר תריחו את ניחוחות הדובדבנים והחמאה מתפזרים במטבחכם ותראו את מלית הדובדבנים מבעבעת ומנסה לצאת החוצה, יהיה לכם וודאי קשה להתאפק עד שהעוגה תתקרר.יחד אם זאת, אני ממליצה כן להתאזר בסבלנות ולחכות שהעוגה תתקרר על מנת למנוע מצב בו המלית החמה לא תספיק להתייצב ותדלוף מהעוגה..

אבל אם זה לא מפריע לכם אז תהנו!

 

תהנו!

בתיאבון!

תודה לצלמת: מירית אזר קרמון

11 תגובות על “עוגת דובדבנים”

    • היי ורד. אני משתמשת בדובדבנים חמוצים משומרים מגולענים.

    • היי ויק. יש צורך בעמילן. חייבים לעבות מילוי הדובדבנים

  1. הי ורד
    אם משתמשים בדובדבנים טריים, צריך לשנות משהו במרכיבי הסירופ?

    • היי גלית. כן. 700-800 גר.דובדבנים, 3\4 כוס סוכר, 3 כפות קורנפלור פלוס רבה כוס מים. מוסיפים סוכר ולדובדבנים , ממתינים 10- 15 דקות .מבשלים עד הרתיחה, מוסיפים קורנפלור עם המים ומבשלים כמה דקות.. .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *