רול זה הוא החלום של גורמה! שילוב של סלמון נע וסלמון מעושן עם גבינת שמנת וקוויאר אדום …. מה עוד אתם צריכים כדי להרגיש מאושרים?

חומרים:

200 גרם של סלמון טרי

200 גרם של סלמון מעושן חתוך

מלפפון אחד

צרור קטן של עירית

קוויאר אדום – 100 גרם (לא חובה)

גבינת קרם שמנת (12%) – 100 גרם

 

ועוד:

. מחצלת במבוק וניילון נצמד לעטיפתה.

2. סכין עם להב ארוך וחד מאוד.

3. דפים של אצות "נורי" לסושי.

4. אורז עגול מיועד לסושי, מבושל ומתובל. להכנת האורז ניתן לעיין בהוראות על האריזה, או בהמלצות שלי

 

אופן הכנה:

1. הכנת ירקות:

* מלפפון מקולף לחתוך לשני חצאים, ואז לאורכו לרבעים. באמצעות סכין חדה להוציא את הליבה עם זרעים.

* קוצצים את המלפפון לאורכו לרצועות ומנקים אותן מהגרעינים שנותרו.

* לשטוף צרור של עירית.

2. לחתוך סלמון טרי לרצועות ארוכות.

3. מתחילים בהכנת רולים:

* לחתוך דפי "נורי" לשניים.

* לשים מחצית "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה מחצית "נורי".

* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".

* להפוך את הדף עם שכבת אורז עלו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.

* לסדר לכל אורך הרול: פס של גבינת שמנת, רצועות סלמון, מלפפון וקצת עירית.

* להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.

 

4. עיצוב הרול:

* לכסות לחלוטין את הרול מכל הצדדים בפרוסות של סלמון מעושן. לחתוך ולהוריד את עודפי הסלמון.

* לכסות את הרול מלמעלה עם מחצלת במבוק.

* ללחוץ על המחצלת בעדינות עם אצבעות מכל הצדדים כדי להדביק את הפרוסות של הדג המעושן אל פני שטח הרול.

* זה מה שאנחנו מקבלים כתוצאה:

* לחתוך את הרול לשניים, ואז כל מחצית לשלושה חלקים.

* לסדר סושי על צלחת לבנה שטוחה.

* לקשט עם קוויאר אדום, אם תרצו בכך.


בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *