זה מאכל בריא ופשוט ביותר: בשר הודו אפוי דל שומן, אבל כמה טעים! מנה ראשונה מעולה לשולחן החגיגי, ואם מגישים אותה עם וודקה – זה פשוט מהמם!

זאת אלטרנטיבה מצוינת לנקניק ופסטרמה מהחנות, בקיצור זה אחד המעדנים האלה שאנחנו זוכרים מהילדות ותמיד שמחים לראות על השולחן. במתכון זה אני משתמשת בהרבה שום שמעניק לבשר טעם פיקנטי.

אם אתם בניגוד לי לא אוהבים שום, תשתמשו בשליש מהכמות הרשומה במתכון, אל תהססו, יצא בכל זאת טעים! ועוד… אפשר להקל על תהליך העיבוד של הבשר: ניתן לאפות ירך שלם ישר עם העצם או לקנות יריכיי הודו מפורקים, מופרדים מהעצם. שתי האופציות אפשריות.

מצרכים:

2 ירכי הודו.

1.5 – 2 ראשי שום.

עלי דפנה (5 – 6 יח').

1 כפית מלאה של פלפל שחור טחון.

1 כפית מלח גס.

2 כפות שמן צמחי.

חוטים או גומיות סיליקון המתאימים לבישול.

 

אופן ההכנה:

1. להפריד את העור ואת העצמות מהבשר. לשמור את העור לאפיית הפסטרמה ומהעצמות אפשר לעשות ציר טעים שתוכלו להישתמש להכנת מאכלים אחרים (אני פשוט הכנתי מרק).

2. עושים חיתוך בבשר (לא עד הסוף) במקומות הכי עבים, פורסים אותו כמה שאפשר יותר לרוחב על קרש החיתוך. אחרי זה מכסים בניילון ועושים סטייקים בעזרת פטיש עץ.

3. מקלפים את כל השום, חותכים ומערבבים עם המלח. זה הכי קל לעשות במעבד מזון.

4. כל חתיכת בשר מורחים בפלפל ובתערובת של השום והמלח.

5. מגלגלים את הבשר בצורת רול, מהדקים ומסדרים מעליו עלי דפנה.

6. סוגרים את הרולים עם עור הודו (הוא יגן עליהם מהתייבשות). שמים במקרר להשרות. אפשר לכמה שעות, אך עדיף ללילה או שניים.

7. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

8. מורחים את התבניות ואת הרולים בשמן צמחי, שמים את הרולים בתנור במדף האמצעי. אם אין לכם עור הודו, תכסו את הרולים בנייר כסף ובמכסה כעבור 20 דקות מורידים את החום עד ל-170 – 180 מעלות ואופים עוד שעה וחצי.

9. מורידים את העור ואת עלי הדפנה. נותנים להתקרר ורק אחרי זה מורידים את החוטים.

מעבירים לכלי, סוגרים היטב ושמים במקרר.

מגישים קר עם חרדל דיז'ון.

 

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *