הדבר הקל ביותר, המהיר והאלגנטי ביותר. תקבלו מחיאות כפיים רק בזכות זה שחתכתם וסידרתם בצורה יפה את הדג הטרי על צלחת. כמובן, אפשר להשתמש רק בסלמון, זה גם יהיה מעולה. ואומנם אם תצליחו להשיג טונה אדומה טרייה … אין מה לחשוב פעמיים! קדימה, לעבודה!

 

חומרים:

400 – 500 גר' של דג טרי, טונה וסלמון בכמויות שוות.

 

לקרמל:

3 כפות סוכר חום

1/4 כוס של יין יפני מתוק "מירין" (ניתן למצוא בסופרים במחלקה של המוצרים המובאים מאסיה).

2 כפות של חומץ אורז

2 כפות של חומץ סויה

פלפל חריף, חצי מאדום וחצי מירוק

(ניתן להחליף בפלפל חריף מיובש)

 

להגשה:

צנונית, בצל ירוק, פלפל חריף אדום וירוק

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הכנת הקרמל:

1. חותכים פלפל חריף: חצי בקוביות לקרמל וחצי בטבעות להגשה.

2. ממיסים במחבת את הסוכר יחד עם יין אורז וחומץ.

3. כאשר הרוטב מתחיל לבעבע, מוסיפים 1/2 כוס מים, 2 כפות של רוטב סויה ופלפל חריף.

מבשלים עד לקבלת קרמל במרקם סמיך, שופכים לתוך קערה אחרת ומקררים.

 

מכינים את הדג:

מנקים היטב את הסלמון מהעור ומהחלקים בצבע אפור וחום, וחותכים אותו לחתיכות יפות ברוחב 0,5 סנטימטר.

בצורה דומה מכינים גם את הטונה.

מסדרים שאריות של דגים בצורת פרח לקישוט המנה שלנו:

חותכים 3 רצועות של דג, שמים אחת על השנייה ומסדרים יחד בצורה של שושנה.

על צלחת לבנה וגדולה מסדרים טונה וסלמון, כל אחד על החצי האחר של הצלחת.

שמים את השושנה שלנו במרכז.

פורסים צנוניות לטבעות דקות, ובצל ירוק – לקוביות אלכסוניות.

מסדרים בצל ירוק מסביב לשושנה.

שמים טבעת של פלפל חריף על כל חתיכת דג. אם תרצו, אפשר לקשט את הצלחת עם צנונית, ולפזר מעט מלח ופלפל.

המאכל שלנו מוכן.

רוטב מוגש בנפרד. אם אתם לא אוהבים טעם חריף-מתוק, או שאתם לא רוצים להסתבך עם קרמל, אפשר במקום זה רק להקציף מעט שמן זית עם חומץ ומלח עד לקבלת תחליב. זה גם יהיה טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *