אל תחשבו שזה מסובך מדי ולא ניתן לביצוע, שלא ניתן לעשות את זה בלי מיומנות מיוחדת. זה לא נכון! כל שאתם צריכים זה רק להקפיד על הוראות ההכנה! דרך אגב, המתכון לא מסובך. הסוד הוא בכך שלא להשאיר סופלה בתנור לזמן ארוך מדי, אחרת תקבלו מאפינס שוקולד אומנם טעימים מאוד. אבל אנחנו רוצים סופלה שהשוקולד החם יוצא ממנו לצלחת ברגע שחותכים אותו. אל פחד, אנחנו מתחילים!
חומרים:
סופלה שוקולד:
6 ביצים.
50 גר' סוכר.
1/4 כפית מלח.
250 גר' שוקולד מריר.
200 גר' חמאה.
200 מעלות, 10 דקות.
להגשה:
200 מ"ל שמנת מתוקה.
1 כף של אבקת סוכר.
רוטב שוקולד:
200 גר' של שוקולד מריר.
200 מ"ל של שמנת מתוקה.
רוטב דובדבנים.
200 גר' דובדבנים קפואים (ללא חרצנים).
1/2 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס מים.
אופן ההכנה:
סופלה שוקולד:
1. ממיסים חמאה ושוקולד על אדי מים – באן מארי (בסיר מחממים מים ושמים מלמעלה קערה עם חמאה ושוקולד, כך שתחתית הקערה לא נוגעת במים).
2. מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
3. מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח עד קבלת קצף מוצק.
4. מערבבים את החלמונים. מוסיפים את החלמונים לשוקולד חם תוך כדי תוך בחישה מתמדת.
5. לוקחים קצת מקצף החלבונים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים בעדינות.
6. מכניסים את תערובת השוקולד ליתר החלבונים. מערבבים בעדינות כדי לשמור על מרקם אוורירי.
7. מחממים תנור עד טמפרטורה של 200 מעלות.
8. משמנים תבניות בשפע של חמאה.
9. ממלאים כל תבנית בתערובת שוקולד.
10. מכניסים את התבניות לתנור ואפים 8-10 דקות. לא להגזים! פונדט אמור להיות פריך מבחוץ ודי נוזלי בפנים. בדקו את התנור: אם אתם רואים שהקרום העליון של הפונדט מוכן, תוציאו אותו לבדיקה. באופן כזה אפשר לברר מהי הטמפרטורה המושלמת והזמן המדויק של האפיה בתנור הספציפי.
אופן ההגשה:
אפשרויות:
1. עם גלידת וניל שילוב אידאלי!
2. קצפת: מקציפים שמנת מתוקה (200 מ"ג) עם כף אחת של אבקת סוכר.
3. רוטב דובדבנים: מרתיחים כוס מים אחת + 1/2 כוס סוכר + שקית סוכר וניל במשך 10 דקות, מכבים את הלהבה בגז ומוסיפים חבילת דובדבנים קפואים. מקררים את הרוטב.
4. רוטב שוקולד: מביאים שמנת לרתיחה, מכבים את הגז, מכניסים את השוקולד, מניחים בצד לחמש דקות ומערבבים.
עכשיו יש לנו קצפת, דובדבנים ורוטב שוקולד, ומה אנחנו עושים עם כל זה – רק עניין של טעם.
אפשר להסתפק רק בקצפת או בגלידת וניל.
בתיאבון!