- נכון ביותר, עבור אפיה יש להכניס את הכלי תמיד במרכז התנור ובמרכז תבנית האפיה (של התנור).
- עבור בישול בתנור, תמיד יש להכניס את הכלי ולמקם במדף הנמוך ביותר.
- כלים המתאימים ביותר לאידוי בתנור הם סיר עשוי מיציקת ברזל או מחימר מיוחד עמיד בחום.
- טמפרטורה- אידוי ואפיה נעשים בשני חלקים. בחצי או בשליש הראשון בחום גבוה ובחצי או שליש השני בחום נמוך. בחלק מן המקרים התנור נשאר כבוי עם החום שנשאר.
- עוגה מבצק פריך בסקוויט או בצק עלים תהייה אפויה היטב עם כלי אשר מניחים על הרשת ולא על התבנית.
- אם באפיה אתם משתמשים בטורבו יש להפחית מזמן האפיה כ- 10 דקות.
טמפרטורה (C)
המתאימה עבור סוגי בישול ואפיה שונים
מרנג | 100-150 |
עוגיות ,בצק פריך | 160-170 |
בצק שמרים, קאפקייקס ,עוגה בחושה | 170 |
בצק עלים | 190 |
עוגה טורט | 190 |
לחם | 200-210 |
לחמניות | 200-250 |
פשטידות, טרין | 170 |
דגים | 170-180 |
בשר בקר | 160-170 |
ירקות | 180-200 |
אידוי – בטמ' יורדת (בישול ארוך) | מ-250 עד 160 |
עוגות גבינה | 140-170 |
טיגון מהיר | 200-250 |
אידוי | 150-170 |