שלום רב, אני מרינה – המורה הקולינארית הפרטית שלך
נולדתי באוקראינה ועד גיל 30 חייתי שם. כבר יותר מ-20 שנה אני ומשפחתי (בעלי ובתי) חיים בישראל. במקצועי אני מורה למוסיקה, אבל במשך שנים רבות עובדת בחברת קוסמטיקה גדולה. אני אוהבת מוסיקה, אוהבת בעלי חיים, ילדים, תיאטרון ,ספרות טובה ,אוהבת לטייל, אוהבת לצלם,אבל…..
האהבה הכי גדולה שלי, התשוקה, התחביב של חיי זה הבישול. בילדותי אני לא זוכרת שנמשכתי יותר מדי למטבח (אף שאמי הייתה מכינה מעדנים והייתה נחשבת לבשלנית מדהימה) גם לא בגיל ההתבגרות. כיום אני נזכרת בתקופה שהייתי סטודנטית וחלקתי דירה עם חברתי נדיה, שהעירה לי שאני לא מבשלת דבר…
כאשר אמי היקרה נפטרה בגיל מאוד צעיר , אני ירשתי שתי מחברות מלאות במתכונים מעוררי תאבון, פרי יצירתיותה ומעשה ידיה, זיכרונות מהאישה המדהימה הזו .אני הייתי בת 20 כאשר היא נפטרה. הבנתי שזה יהיה בלתי אפשרי עבורי להתעלם מהירושה ומהמורשת. ראיתי בה מעין מצווה שעלי למלאה. כך התחלתי לנסות להכין את מאות המתכונים שהיו במחברות. חשוב לציין, כי חלק מהמתכונים הצלחתי להכין כבר בפעם הראשונה בעוד חלק מהם הצלחתי רק לאחר פעמים רבות של ניסוי וטעייה.
בהדרגה התחלתי לשים לב, שהבישולים שלי והשולחנות שערכתי זכו להמון מחמאות ולקריאות השתאות והתפעלות מפי האוכלים,שהתחילו לבקש את עזרתי, וכך התחלתי להדריך ולעזור לחמתי,אחותה של בעלי, ולשכנות .
כיום, לאחר 30 שנה של ניסיון מוצלח ואקטיבי בתחום הבישול ואפייה, אני יודעת לא רק לבשל נפלא; מזלי בורכתי ביכולת להעביר וללמד את הידע שצברתי ואת הכלים והיכולות שרכשתי ושכללתי לאחרים. כל מה שנדרש כדי להצליח הוא – הרצון שלכם.
דוגמא טובה יכולה להיות אשתו הנוכחית של אבא שלי. כאשר הם הכירו היא לא ידעה לבשל ולא התקרבה למטבח, אבל היה לה המון רצון ללמוד. בשמחה רבה שיתפתי אותה בידע שלי ובכלים הנדרשים. אחרי שנתיים היא הפכה לבשלנית נהדרת הפתיעה את מכריה ואת כל מי שנחשפו ליכולות הבישול והאפייה שלה בהכנות עוגות טעימות להפליא.
הפרוייקט הבא שלי הוא להנחיל לבתי היחידה והמקסימה, אשר לא רק שאין לה מושג בבישול- ספק אם היא יודעת כיצד להדליק אש בכיריים… אני מבטיחה לעדכן אתכם, חברות וחברים, בתהליך הלמידה וקצב ההתקדמות שלה.
בישול זה אומנות ואמנות. הוא תחום המחייב מהעוסקים בו יצירתיות והתפתחות תמידית. תמיד אפשר להחזיק בכיס מרשם ומתכון לשתיים- שלוש מנות דגל ולבשל אותן כל החיים, אבל זה משעמם. זו לא הדרך שלי.
שמירה על מתכונים שלי ושל אמי מאפשרת לי תמיד לחפש רעיונות יצירתיים חדשים ומעניינים בהכנת מטעמים מכל הסוגים.
מספר הספרים והמחברות בארון שלי גדל בקצב מסחרר. נכון להיום יש לי כבר שמונה מחברות. קצב הריבוי הטבעי שלהן הולך וגדל בעקביות ובהתמדה.
אני חשה וחושבת כי הגיע הזמן לחלוק אתכם את תוכנן.
אני מאמינה ודוגלת בבישול פשוט,מהיר להכנה,טעים להפליא, כזה שכל מי שיש לו עניין ורצון יכול ומסוגל להכין.
אני מתכבדת להציע לכם כאן מגוון רב ועשיר של מתכונים לכל אירוע מוצלח. כל המתכונים המובאים נבדקו בהצלחה מרובה וצלחו את מבחן הטעם של בני משפחתי, חברים, עמיתים לעבודה ואפילו של חבריה של בתי.
אשמח להציע לכם: הדרכה פרטנית על הרכבת תפריט, קניות, עיצוב שולחן, ייעוץ למסיבות ולאירוח והתאמת התפריט לאירוע. כמו כן אני יכולה להכין יחד איתכם את המנה האהובה עליכם לפי בחירתכם, אפרסם ברצון לפי בקשות שיישלחו אליי מתכון בהזמנה אישית.
בהצלחה ובתיאבון!