עוגת שכבות חגיגית ויפה! שילוב קלאסי של ביסקוויט דבש עשיר וריחני, קונפי תפוחים וקרם משמנת חמוצה עדין עושה את שלו… רק טעימה אחת קטנה – ואתם לא תצליחו להיפרד מהתענוג הזה!!!

נצטרך תבנית אפייה לפאי בקוטר של 23-24 ס"מ.

חומרים:

להכנת ביסקוויט דבש:

125 גרם של חמאה רכה.

3 ביצים.

150 גרם של סוכר חום (3/4 כוס).

רבע כוס של דבש נוזלי.

כף אחד של סילאן.

רבע כוס תה שחור חזק וקר.

גרד של קליפת לימון אחד.

כפית קינמון וכפית סודה לשתייה.

חצי כפית זנגביל יבש וחצי כפית מלח.

רבע כפית של אגוז מוסקט.

210 גרם קמח (כוס וחצי).

 

להכנת קונפי תפוחים ירוקים:

צנצנת אחת של מחית תפוחים משומרת ללא סוכר (500-600 גרם).

חצי כוס סוכר.

3-4 תפוחים ירוקים (400 גרם).

מיץ של לימון אחד.

שקית אחד של ג'לטין (11 גרם).

2 כפות קורנפלור.

 

לקרם שמנת:

150 מ"ל של חלב.

1/2 כוס סוכר.

3 כפות קורנפלור.

כפית של תמצית וניל.

50 גרם של חמאה.

2 גביעים של שמנת חמוצה 27% (200 גרם בכל אחד).

מרכיבים לציפוי שוקולד

50 גרם של שוקולד לבן.

50 מ"ל של שמנת מתוקה.

ניתן להוסיף טיפה של צבע מאכל ירוק.

 

קרמבל שקדים להרכבת העוגה:

50 גרם של כל אחד מהמרכיבים הבאים: קמח שקדים, חמאה קרה, קמח וסוכר.

קורט מלח.

 

אופן הכנה:

1. ביסקוויט דבש:

* מקציפים את החמאה הרכה עם סוכר החום עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

* מוסיפים ביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה, עד להיווצרות תערובת הומוגנית במרקם של קרם.

* מערבבים ומנפים את כל המרכיבים היבשים המפורטים במתכון.

* מוסיפים גרד לימון, תה קר, דבש וסילאן.

* מקציפים את התערובת עד שיתקבל מרקם של קרם אוורירי.

* מחממים את התנורל טמפרטורה של 170 מעלות.

* מכסים את תחתית התבנית עם נייר אפייה, משמנים אותו בחמאה ומעבירים לתבנית את כל תערובת הדבש שהתקבלה.

* אופים בתנור כ-40 – 45 דקות ובודקים את מוכנות של הביסקוויט עם קיסם.

* מחכים עד שהביסקוויט יתקרר לחלוטין, מוציאים אותו מן התבנית ופורסים אותו לרוחב לשלוש שכבות בעובי שווה.

 

2. קונפי תפוחים:

* רוחצים את התפוחים, חותכים כל אחד לארבעה חלקים ומסירים מהם את הגרעינים.

* חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים עם מיץ סחוט מלימון אחד.

* יש להשרות ג'לטין ב-50 – 60 מ"ל של מים קרים במשך 15 דקות.

* בסיר קטן מחממים מחית התפוחים עם סוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

* מערבבים קורנפלור בכמות קטנה של מים.

* מכניסים תפוחים חתוכים לתוך פירה תפוחים. מערבבים היטב ומחממים.

* מוסיפים לתפוחים את הקורנפלור במים ומבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.

* ממיסים ג'לטין במיקרוגל, שופכים לתוך תערובת תפוחים ומערבבים ביסודיות. מעבירים את התערובת למיכל גדול ומשאירים עד להתקררות מלאה.

 

3.קרם שמנת חמוצה:

* מחמים 100 מ"ל חלב עם חצי כוס סוכר בקלחת קטנה.

* מסננים את העמילן דרך מסננת.

* מוסיפים לעמילן את החלב הנותר (50 מ"ל).

* מערבבים ביסודיות עד שיתמוסס לחלוטין.

* מוסיפים וניל ועמילן לחלב חם, תוך ערבוב אינטנסיבי.

* מבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה עד עיבוי התערובת.

* מסירים את תערובת החלב ומכניסים קוביות חמאה.

* מערבבים היטב עד התמוססות מלאה של החמאה.

* לאחר דקה של ערבוב אינטנסיבי, תערובת הופכת להומוגנית לחלוטין.

* מעבירים את הקרם לכלי אחר, מכסים בניילון נצמד ומשאירם עד להתקררות מוחלטת.

* לקערה של מיקסר מעבירים קרם וגביע אחד של שמנת חמוצה ומערבבים בעזרת מרית.

* מוסיפים את כל השמנת החמוצה, מערבבים קלות ומקציפים במיקסר עד המרקם של קרם אוורירי וסמיך.

 

4. הרכבת העוגה:

* לתבנית עם דפנות גבוהות ותחתית מתפרקת שמים את השכבה הראשונה של ביסקוויט.

* שמים שליש מהכמות של קרם שמנת על שכבת ביסקוויט, מפזרים קרם בעובי שווה על כל פני השטח של שכבת הביסקוויט.

* שמים חצי מהכמות של קונפי תפוחים על הקרם ומיישרים את פני השטח.

* באותה צורה מסדרים את השכבה השנייה של ביסקוויט, קרם וקונפי תפוחים.

* מכסים את העוגה בשכבה השלישית של ביסקוויט ומכניסים למקרר לכל שעות הלילה.

את שארית הקרם מכניסים למקרר גם.

 

למחרת:

1. גנאש משוקולד לבן:

* מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. מכבים את האש ומוסיפים קוביות שוקולד לבן לשמנת, מערבבים ביסודיות. ניתן גם להוסיף קצת צבע מאכל ירוק לפי רצונכם.

2. קרמבל שקדים להרכבת העוגה:

* מפוררים את כל המרכיבים לפירורים גדולים.

* מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

* מפזרים את הפירורים על גבי מגש האפייה המכוסה בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות עד להזהבתם.

3. מוציאים את העוגה מהמקרר, מורחים קרם על שכבת הביסקוויט העליונה ומכסים מלמעלה בגנאש שוקולד.

* מורחים קרם על צדי העוגה ומכסים את הקרם עם פירורי שקדים.

* מקשטים את העוגה עם פרוסות תפוחים, שוקולד לבן או כל דבר אחר לפי רצונכם.

ניתן לראות בתמונה את העוגה המקושטת שהכנתי.

מחזירים את העוגה למקרר ומוציאים אותה לפני הגשה לשולחן חגיגי.

הינה זה היופי שקיבלנו!

תהנו!

בתיאבון!

תודה לצלמת: מירית אזר קרמון

תגובה אחת על “עוגת דבש רב שכבות עם קונפי תפוחים וקרם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *