מתכון מושלם לעגבניות אפויות שהולכות מצוין על כריכים, ברוסקטות וטאפאסים. פרוסות עגבניה ריחניות יכולות להפוך כל כריך גבינה או פסטרמה למתאבן עדין ויוצא דופן!

רכיבים:

12 עגבניות בשלות אדומות ומוצקות

צרור פטרוזיליה טרייה

6 – 8 שיני שום

4\3 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

1. שוטפים היטב את הפטרוזיליה ומייבשים אותה.

* קוצצים את הפטרוזיליה כמה שיותר עדין.

2. מקלפים את שיני השום.

* חותכים שיני שום לחתיכות קטנות, (לא להפוך אותם לרסק).

3. כעת נערבב בקערה את השום, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומחצית מהשמן זית.

4. נשטוף היטב את העגבניות ונוריד את עוקץ של הפרי.

* נבצע חתך בצורת צלב בצידה התחתון של עגבניה.

* נמזוג מים רותחים לכלי בו נמצאות העגבניות.

* נשהה את העגבניות במים רותחים למספר דקות ואחר כך נקלף את הקליפה.

* נחתוך עגבניות לרוחב ל-2 או 3 חלקים ונקבל עיגולים בעובי של 1 ס"מ – 1.5 ס"מ.

* כעת נפטר מנוזלים המיותרים ומהגרעינים.

* נניח את העגבניות על מגבת נייר.

5. נעביר את העגבניות לתבנית רחבה חסינת אש ונפרוס אותן בשכבה אחת

6. נמלא עגבניות בתערובת פטרוזיליה, שום ושמן זית.

7. נוסיף את השמן זית שנשאר ונאפה בטמפרטורה 170 מעלות למשך שעה.

נעביר למיכל יחד עם הרוטב שנוצר במהלך האפייה ושבוע שלם ונוכל להנות מכריכים טעימים ביותר עם כל תוספת…..

למשל גבינה בולגרית…

או עוף….

או טונה….

או סתם פרוסת לחם פריך וטרי….

הרוטב שנוצר בעת בישול הוא טעים ביותר וניתן לספוג את הרוטב עם לחם ו…. אז בדרך כלל לא צריך עוד משהו!

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *