בלינצ'ס עם מילוי או בלי מילוי – זו המצאה קולינרית גאונית. המאכל האהוב ניתן להגשה בארוחת בוקר, צהריים או ערב, גם בחגים וגם בימי חול.

 

חומרים ל-12- 15 חביתיות (אני תמיד מכינה מנה כפולה):

2 ביצים

1 כוס חלב פושר

6 כפות גדושות של קמח

כוסות מים בטמפרטורת החדר

50 גר' חמאה מומסת

1/4 כפית מלח

2-3 כפיות סוכר

2-3 כפות שמן לשימון מחבת

 

אופן הכנה:

1. ראשית נמיס את החמאה בסיר קטן

2. נקציף את הביצים עם מלח, סוכר ו- 1/3 כוס מים.

3. נוסיף את הקמח והחמאה, ונערבב יחד היטב.

4.מוסיפים חלב פושר, לערבב.

5. נמשיך לבחוש, ונוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בלילה הומוגנית הדומה במרקם למשקה יוגורט.

*קחו בחשבון: ככל שהבלילה סמיכה יותר – כך הבלינצ'ס יהיו עבים יותר.

יש להוסיף את המים בהדרגתיות ובזהירות (בכמויות קטנות), כדי להגיע למרקם מושלם של בלילה.

(אם הבלילה נוזלית מדי, הוספת קמח בשלב זה היא די בעייתית ועלולה להביא להיווצרות גושים)

תהליך טיגון:

*יש לחמם מחבת קטנה ונמוכה עם בסיס דק לשמן קלות עם מברשת או מטלית.

*יש להרים את המחבת, צד אחד יותר גבוה משני, ולשפוך את הבצק על הצד הגבוה באמצעות מצקת, כחצי מהנפח המלא שלה. עתה צריך לסובב ולהטות את המחבת בכל הכיוונים עד שהבצק יכסה לחלוטין את תחתית המחבת.

*כעת יש לשים את המחבת על האש ולחכות עד שהצד התחתון של החביתית יתכסה בקרום זהוב. לאחר מכן נהפוך את הבלינצ'ס ונטגן את הצד השני.

החביתית הראשונה מוכנה!

נחזור על התהליך עד לסיום הבלילה, נטגן את הבלינצ'סים ולאחר מכן נערום את החביתיות המוכנות אחת על שנייה.

את הבלינצ'ס ניתן להגיש בדרכים רבות ושונות.

ניתן להגיש אותם ללא מילוי, בליווי שמנת חמוצה, סלמון מעושן, קוויאר, דבש, ריבה, גבינות מסוגים שונים, וכן הלאה.

אפשר גם להכין בלינצ'ס עם מילויים שונים "לכל אירוע".

בתיאבון!

2 תגובות על “בלינציס מתכון בסיסי”

    • היי לאונור, תודה על הערה, יש כאן טעות….. כוס מים. שוב תודה וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *